El Setmanari El Iris del 17 de juliol de 1947

El Setmanari El Iris del 17 de juliol de 1947 –s’acomplien 4 anys de la fundació del setmanari-, a la portada hi trobaven les següents notícies, totes elles molt relacionades en la data del 18 de juliol que imposava el règim: L’editorial alabava la figura de Franco, com també un article que parlava de la seva figura com a “caudillo” i la reconquesta d’Espanya que havia fet guanyant la guerra. També es parlava de la festa del 18 de juliol i dels actes a celebrar a Ciutadella. També hi figuraven altres notícies com el programa d’actes de la festivitat de la Mare de Déu del Carme on al capvespre es celebraven al port jocs, avui en dia desapareguts, com els de la “cucanya”, “es capellet” i també les carreres d’embarcacions al rem. També es celebrava a les 7 del capvespre la tradicional processó marinera i per la nit animades verbenes.

Es parlava de la figura del intel·lectual invident ciutadellenc, Alfons Medina Cardona, que va ser el primer ciutadellenc en ingressar a la ONCE.

El gremi de Transports i Comunicacions havia celebrat la festivitat del seu patró, Sant Cristòfol. Era el seu president al 1947, Llorenç Arguimbau. Ho van fer amb un dinar de germanor servit al Bar Imperi, servida pel maitre i propietari del local, Joan Mestres.

El jove llicenciat Josep Maria Pons Catchot obria la seva Farmàcia a Barcelona.

Els joves jugadors de futbol del CD Ciudadela, Bagur, Pancho i Serra, tornaven a Ciutadella després d’haver provat amb el Badalona. El porter Bagur havia rebut una oferta per a jugar amb els colors de CD Badalona la temporada 47-48.

El diumenge 18 de juliol s’iniciava un trofeu triangular en el que el FC Barcelona disputava amb el Ciudadela i el Minerva. El Barcelona presentava jugadors de la talla de Basora, Torra o Virgili.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca