Menorca Talaiòtica - Unesco

L’assignació de fons europeus a les Illes Balears ja supera els 1.000 milions d’euros S’ha destinat a Balears un total de 1020 milions d’euros dels fons europeus Next Generation EU, quasi quatre vegades més que en 2021

 

 Les Illes Balears ja superen els 1.000 milions d’euros en assignació de fons europeus Next Generation. En total ja s’han assignat 721 milions procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i prop de 300 milions d’euros de fons React-EU. D’aquests més de mil milions d’euros, que pràcticament quadruplica la inversió assignada el 2021, uns 676 milions són de gestió directa per part de la comunitat autònoma i altres 45 milions els executa l’Estat directament, a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, mentre que 299 milions d’euros procedeixen dels fons React-EU.

“Estam molt satisfets de ser la comunitat autònoma líder en execució de fons europeus i d’haver arribat a aquesta xifra en assignació per a les Illes Balears. Des de L’Oficina d’Inversions Estratègiques, que forma part de la conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, estam fent una gran tasca perquè l’arribada de fons europeus millori la vida de les persones del nostre territori, ja que es tradueixen en millores socials, millores en la sanitat pública, noves escoles, ajudes per a la digitalització, impuls de l’economia circular i la sostenibilitat i un llarg etcètera, per poder arribar a les fites marcades per la Unió Europeu amb l’Agenda 2030”, ha destacat el conseller Miquel Company.

Entre els projectes impulsats en aquest període figuren les obres del Parador d’Eivissa i de la nova depuradora de Palma, així com la inauguració de la planta d’hidrogen renovable de Lloseta. Altres instruments del segon paquet de mesures del pla de xoc són el bo social elèctric, amb 16.193 perceptors en el primer semestre, o l’augment del 15% aplicat a 12.144 titulars de pensions no contributives a l’arxipèlag.

Entre les inversions principals d’aquest període per a l’arxipèlag figuren 197 milions per a projectes innovadors en energies renovables, autoconsum i mobilitat elèctrica; altres 28 milions per a la implantació de l’ORA ambiental a Palma i del servei de lloguer de bicicletes públiques a Eivissa, o els 50 milions d’euros per millorar la competitivitat turística. D’altra banda, s’han impulsat projectes d’especial interès, com les obres del Parador d’Eivissa i de la nova depuradora de Palma, i la inauguració de la planta d’hidrogen renovable de Lloseta.

També destaquen els més de 57 milions d’euros que aniran destinades a polítiques actives d’ocupació per als ciutadans i les ciutadanes de Balears, i els gairebé 19 milions destinats al Pla de Modernització de la Formació Professional. Els prop de 27 milions d’euros del programa MOVES III assignats a les illes o els 5 milions del Pla Corresponsables –que inclou finançament segons criteris d’insularitat- són altres inversions destacades que s’han autoritzat, fins ara, el 2022.

Els fons també han permès protegir l’economia i la població dels efectes de la guerra a Ucraïna; gairebé 5.000 persones a les Illes han rebut l’ajuda de 200 euros per a desocupats o persones amb rendes baixes. Es tracta d’una de les mesures del Pla Nacional de Resposta, que també manté el 15% addicional de l’Ingrés Mínim Vital, que a l’arxipèlag beneficia 15.107 persones. Sobre l’IMV, a les illes es desenvoluparan 4 projectes d’itineraris d’inclusió que arribaran a 1.235 destinataris directes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.