L’Impost de Turisme Sostenible permet la contractació d’informadors dunars per als espais naturals protegits El servei s’ofereix en una franja de cinc o sis hores diàries, depenent de l’ocupació, als parcs naturals de Balears, inclòs el de s’Albufera des Grau

 

Diferents informadors ambientals treballen des del passat cap de setmana en la divulgació dels valors dels sistemes dunars a cinc espais naturals protegits de les Illes Balears. El pla ‘Realització d’activitats d’informació ambiental relativa als sistemes dunars en espais de rellevància ambiental de les Illes Balears’ té com a finalitat implicar als usuaris de les platges en la conservació de les zones dunars i evitar-hi comportaments incívics.

La tasca dels informadors consisteix a recordar als visitants la necessitat de fer servir els camins existents, respectar el cordó dunar per tal de no malmetre la vegetació ni posar en perill els hàbitats que hi són presents, així com emportar-se els residus i reciclar-los correctament.

El servei s’ofereix en una franja de cinc o sis hores diàries, depenent de l’ocupació, als parcs naturals de s’Albufera des Grau, Ses Salines d’Eivissa i Formentera, es Trenc–Salobrar de Campos, Mondragó, i s’Albufera de Mallorca, de dilluns a diumenge. A més, la seva activitat està reforçada amb la instal·lació de senyals duta a terme amb el projecte de Recuperació dels sistemes dunars.

Aquesta acció està finançada amb 116.364 € provinents de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i està emmarcada en el projecte de Recuperació dels sistemes dunars en espais de rellevància ambiental de les Illes Balears, amb un pressupost total de 823.000 €. Els informadors faran feina durant dos mesos i mig durant les temporades dels anys 2022 i 2023.

Els sistemes dunars són hàbitats amb un alt grau de fragilitat i vulnerabilitat, que es consideren prioritaris i formen part de la Xarxa Natura 2000. Aquests sistemes mitiguen els efectes dels temporals i són un reservori d’arena per a les platges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca