Pesca mostrejarà 40 raors per reserva marina durant la campanya per fer el seguiment de l’evolució de l’espècie El primer de setembre s’aixeca la veda d’aquesta espècie, la més pescada pels recreatius d’embarcació de les Balears

La Direcció General de Pesca i Medi Marí, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha reunit aquest dimecres els guardes de les reserves marines i els inspectors de pesca de les Balears i també del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, en vista la campanya del raor, que comença dia 1 de setembre, quan s’aixeca la veda. Es tracta de l’espècie més pescada pels recreatius de les Illes, segons les dades del Diari de Pesca Recreativa (DPR), l’aplicació per a mòbils en la que els pescadors recreatius poden declarar les seves captures. El director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, ha presidit la reunió juntament amb el cap de servei de recursos marins, Toni Grau.

La pesca del raor està totalment prohibida entre el primer d’abril i el 31 d’agost amb la finalitat de protegir i assegurar la sostenibilitat de l’espècie. La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació. Amb l’objectiu de fer el seguiment de l’evolució de l’espècie, enguany els guardes i inspectors recolliran dades de 40 raors per reserva marina d’interès pesquer. Anotaran dades com la mida, el sexe, la profunditat de pesca o si presenten qualque malaltia, entre d’altres.

La veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000 i de llavors ençà s’ha modificat sobre la base de criteris biològics. Com a resultat de les mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos.

La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives. De manera professional, són poques les persones que s’hi dediquen, i les que sí, ho fan de manera ocasional.

L’aixecament de la veda coincideix aquest any en dijous i, per tant, cal recordar que els pescadors de la reserva marina de la Badia de Palma hauran d’esperar a divendres, dia 2, perquè en aquest espai està prohibit pescar els dijous.

La declaració de les captures és obligatòria pels recreatius d’embarcació a totes les reserves marines de les Illes Balears i es pot fer a través de l’aplicació per a mòbils o en paper. També l’han de fer els pescadors submarins a les reserves on aquesta modalitat encara es pot practicar.  A més, pròximament, totes les embarcacions que pesquin a les reserves marines de les Balears hauran de tenir una autorització, que serà gratuïta i es podrà descarregar de manera telemàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca