A Ciutadella hi falta gent

Cada setmana per la nostra redacció hi passen molts lectors, subscriptors, clients, ciutadans  inquiets que volen saber una cosa o una altra i, clar, és inevitable comentar com van les coses i com està Ciutadella a l’estiu. I al final del dia arribam a una conclusió: a Ciutadella a l’estiu hi falta gent. I no ens referim precisament a turistes i visitants, que d’aquests ja és prou evident que n’hi ha molts. A ningú se li pot escapar, per poc que faci una volta per Ciutadella, nucli històric, carrers de l’eixample i urbanitzacions, que hi falten policies, què hi falten operaris de neteja viària, què hi falten taxistes, i, el que més preocupa, què hi falta una resposta clara i contundent per part de les administracions competents.

De poc ens serveixen als administrats les bones paraules i intencions dels responsables polítics quan no veiem avanços. Quan seguim amb els carrers bruts i veiem com la “Karcher” només s’utilitza al nucli històric, altrament dit centre comercial. Ens sentim malament quan ens aixequen el carrer per obres els mesos de juny, juliol i agost i ens passam l’estiu treient pols, sense poder utilitzar el nostre pati i dinant amb les finestres tancades perquè la renou del generador no ens deixa ni tenir una conversa. Hi falta algun responsable polític que doni la cara i avisi als vesins que durant l’estiu no podran gaudir de ca seva. També hi falta algú que respongui les queixes que els vesins fan per escrit a través del web municipal. Hi falten policies que controlin el trànsit diurn, que controlin les renous nocturnes i que assisteixin al ciutadà en un temps de resposta lògic.

Una ciutat amb 30 mil habitants a l’hivern i que es multipliquen a l’estiu, amb 5 urbanitzacions i dos ports, amb problemes derivats de l’estacionalitat turística, etc. no es pot permetre caure en la precarietat dels serveis públics bàsics. Ciutadella, amb un equip de govern de 13 regidors, no es pot permetre tenir mitges dedicacions i regidors sense dedicació; no es pot permetre el luxe de no tenir almenys 10 regidors dedicats al 100% a les seves tasques i responsabilitats. I els 8 regidors de l’oposició complint, també, amb el seu mandat.

Hi falta gent, sí, a Ciutadella hi falta gent, i no són, precisament, turistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca