El consum energètic d’electricitat a l’Estat va caure un 5% dimecres en comparació amb la setmana passada Amb tot, la demanda va superar en un 4,2% la del mateix dia de l'any passat i un 5% més que el 2019

 

ACN Barcelona – El consum d’energia elèctrica a Espanya va caure un 5,28% aquest dimecres en comparació amb el mateix dia de la setmana anterior. En concret, la demanda d’electricitat va ser de 752 GWh, enfront dels 794 GWh del 3 d’agost, segons les dades de Redeia, l’antiga Red Elèctrica (REE). Precisament aquest dimecres entrava en vigor el paquet de mesures per estalviar energia impulsat pel govern espanyol. Amb tot, les condicions climàtiques i l’activitat de la indústria i oficines reduïdes a la segona setmana d’agost també poden influir en el descens del consum. De fet, si es compara amb el mateix dia de l’any anterior els consumidors van gastar un 4,2% més, ja que el 10 d’agost del 2021 el consum va ser de 721 GWh.

La diferència encara és més gran si es compara amb l’any previ a la pandèmia, ja que el 10 d’agost del 2019 el consum va ser de 716 GWh (+5,02%).

Algunes de les mesures que van entrar en vigor aquest dimecres van ser la limitació de la temperatura dels espais climatitzats a 27 graus i l’obligació d’apagar els aparadors dels comerços i els edificis públics buits a les 22.00 h. Amb aquestes mesures, l’executiu de Pedro Sánchez esperava poder contribuir a una reducció d’entre el 4% i el 5% de l’energia que consumeix el territori espanyol.

Fonts del conglomerat d’empreses que exerceix d’operador del sistema elèctric, “és aviat per fer una comparativa amb les dades amb tan poc temps des de l’entrada en vigor de les mesures, ja que a més d’aquesta normativa altres factors com les condicions meteorològiques i la laboralitat també influeixen en la demanda d’electricitat”.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca