Tria producte local Balear

La nit més màgica torna a Líthica Demà 12 d’agost, a les 22 h, arriba la Nit de la Lluna Plena

Miriam Triay/Ciutadella – ”Líthica recupera enguany la Nit de la Lluna Plena, una cita especial marcada per la llum del pleniluni d’agost”. La mateixa entitat defineix l’esdeveniment, que tindrà lloc demà divendres  a l’espai de Ses Pedreres, com una convocatòria singular que no ens podem perdre. Una cita que, a diferència dels altres anys, i com explica la cap de cultura de Líthica-Ses Pedreres de s’Hostal, Anna Bagur, “aquesta vegada serà molt més curta i, realment, només es farà durant la nit; no com abans que començava al capvespre”.

MÚSICA PLENA DE LLUNA

Així, i en aquesta actuació, el públic tindrà el plaer de poder gaudir de la música del handpan, un instrument modern de percussió metàl·lic, de la mà de Ravid Goldschmidt, un dels primers músics que el toca i, actualment, un dels principals intèrprets. A aquest artista l’acompanyaran la música contraposada d’un dels instruments més arcaics, que ens connectarà amb l’antiga tradició aborigen australiana, el didjeridú, tocat per Víctor Carol. I del ball de la reconeguda artista i ballarina menorquina, Gêliah Dansânima, que ens delectarà amb la seva dansa oriental fusió i dansa mística contemporània.

LES TRES CARES DE LA LLUNA

Per Bagur, aquesta actuació conjunta crearà un ambient màgic, i un “interessant contrapès entre el més nou i gairebé el més antic”. I és que, de fet, és el primer cop que els tres artistes de disciplines dispars, comparteixen escenari i actuació. Així, mentre que Goldschmidt és un prodigi del handpan, que ha impartit tallers, celebrat concerts i creat músiques per a pel·lícules, televisió i presentacions en directe, fins al punt en què ha desenvolupat un mètode propi amb l’instrument; els seus companys són també verdaders professionals de la música de fa anys.

Carol va començar el 1997 a tocar el didjeridú i, fins i tot, va marxar a Austràlia per ampliar els seus coneixements sobre la cultura aborigen. També, com el seu company, imparteix tallers, i ha gravat el seu primer disc amb Arutr Lanz, ‘Didgeridoo Barcelona Style’. Ambdós, tant Goldschimdt com Carol, ja han compartit escenari anteriorment, aconseguint crear un especial resultat de música antiga i moderna. D’altra banda, i pel que fa a Gêliah, és una professional amb més de 20 anys de trajectòria artística a l’esquena. Com bé explica Líthica, “la seva coreografia amalgama estils orientals que fusionen la dansa mística, ritual, tribal i contemporània”. Per ella, és la primera ocasió que compartirà projecte amb els altres dos músics, però el seu estil de ball i coreografia acompanyaran fantàsticament els sons del handpan i el didjeridú.

UNA NIT PLENA

Per l’entitat, “la nit, com la lluna, es farà plena del tot”. I és que demà divendres, dia 12 d’agost, a les 22 h, ens espera a tots una nit plena de màgia, plena d’art, plena de música però, sobretot, plena de lluna. Així que, ja ho sabeu, la nit més especial torna a Ses Pedreres, i us espera a tots per poder xalar de la fusió entre arts, entre el modern i l’arcaic, i entre professionals molt dispars. Les entrades les podeu obtenir a través de fosquetsdelithica.com o a la taquilla del mateix espai.

 

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.