La Vicepresidència del Govern es reuneix a la mesa de seguiment del reial decret d’estalvi i eficiència energètica per a resoldre els dubtes dels comerciants

La Vicepresidència del Govern, a través de la Direcció General de Comerç, va reunir en la tarda del dimecres la Mesa de Seguiment del RD 14/2022 de mesures d’estalvi energètic.

El motiu de la convocatòria ha estat el de traslladar als representants de totes les patronals del sector els continguts tractats en la Conferència Sectorial del passat dilluns, en la qual van participar el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, juntament amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el director general de Comerç, Miquel Piñol, així com el de resoldre algunes de les dubtes sorgidas en la Mesa de Seguiment anterior.

En aquest sentit, el director general de Comerç, Miquel Piñol, va traslladar als assistents la determinació del Ministeri de Teresa Ribera d’implementar el Reial decret d’estalvi i eficiència energètics, però fer-ho de manera flexible, tant en els temps com en els marges d’aplicació de les mesures corresponents. “No hi ha actitud punitiva per part del Govern”, ha destacat Piñol.

El director general de Comerç també ha volgut resoldre alguns dels dubtes plantejats des de les patronals i ha insistit a assenyalar que es tracta de “una norma flexible i de sentit comú” .

Així, ha recordat la prevalença de la normativa laboral sobre el decret energètic o la possibilitat d’implementar alternatives  que resultin eficients i garanteixin el tancament tèrmic. També ha insistit que el tancament de llums a partir de les 22 hores només s’aplica a comerços despoblats i en què es tindrà en consideració la particularitat d’aquells comerços que, per les seves diferents gammes de productes, requereixin específicament temperatures diferents en diferents àrees.

En la reunió, celebrada telemàticament en la tarda d’ahir dimecres, van participar representants de les patronals del sector Comerç de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, entre elles: AFEDECO, PIMECO, PIME Comerç, ANGED, ASCOME (Menorca), i PIME Mallorca.

La Mesa de Seguiment s’ha emplaçat a una nova reunió per la següent setmana, per acabar de resoldre dubtes específics.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca