Les tarifes de gas natural en el mercat lliure són fins a quatre vegades més cares que en el regulat, segons Facua Els contractes amb Iberdrola són els més cars, seguits de Repsol i Endesa

 

ACN Barcelona – Les tarifes de gas natural en el mercat lliure són fins a quatre vegades més cares que en el mercat regulat. Així ho constata un estudi de l’associació de consumidors Facua, que indica que Iberdrola, Repsol i Endesa són les companyies més cares. En concret, l’anàlisi ha detectat que el preu del kWh es pot encarir entre un 95% i un 291% en el mercat lliure en comparació amb la Tarifa d’Últim Recurs (TUR), és a dir, la regulada pel govern espanyol. Segons l’informe, un usuari que consumeix 400 kWh mensuals paga 35,92 amb la TUR, mentre que en el mercat lliure amb Iberdrola la factura ascendeix fins als 121,65 euros. “És una diferència descomunal”, ha valorat el secretari general de Facua, Rubén Sánchez.

Segons l’anàlisi de Facua, per un usuari que tingui un consum mensual de 800 kWh, amb la TUR paga una factura de 67,76 euros. En el mercat lliure es pot arribar a pagar fins a 251,10 euros, un 271% més. “Totes les ofertes analitzades en el mercat lliure són molt més cares que en la tarifa regulada”, recalca l’informe.

L’anàlisi recull les ofertes d’Endesa, Naturgy, Iberdrola, Repsol, CHC Energía i TotalEnergies, i les compara amb les TUR vigents des de l’1 de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca