moulallengua

L’Ajuntament d’Alaior i l’IBAVI acorden la construcció de pisos d’allotjament dotacional a la parcel·la que ja és propietat de l’IBAVI al carrer Indústria

L’Ajuntament d’Alaior i l’IBAVI, l’Institut Balear de l’Habitatge, després de vàries reunions mantingudes, han acordat la construcció de pisos d’allotjament dotacional a la parcel·la que ja és propietat de l’IBAVI, situada al carrer Indústria d’Alaior.

D’aquesta manera, l’IBAVI ha acceptat la proposta feta pel batle, José Luis Benejam en una reunió que es va celebrar fa uns mesos a Palma de Mallorca, de construir pisos en règim d’allotjament dotacional, amb l’objectiu sobretot que aquests es dirigeixin principalment a persones joves, amb l’objectiu de donar una solució a la problemàtica a l’emancipació i a l’accés a un primer habitatge per part d’aquest col·lectiu, i també per atendre emergències de persones que es trobin en una situació de necessitat.

El batle d’Alaior ha destacat que «estem molt contents que l’IBAVI, després d’estudiar la nostra proposta, l’hagi vist amb bons ulls i l’hagi acceptada. Era important desbloquejar aquesta parcel·la que està en propietat de l’IBAVI des del 2010, i a la que, per qüestions diverses, encara no s’hi havia pogut fer res. L’accés a l’habitatge és una problemàtica que preocupa a l’Ajuntament, per això hem fet aquestes passes en col·laboració amb l’institut balear de l’habitatge».

En la reunió duta a terme ahir es van resoldre dubtes i s’acordà també la posada en marxa d’un conveni que tracti les qüestions jurídiques i formals pertinents. L’Ajuntament d’Alaior es va oferir a redactar-lo per agilitzar els tràmits.

El Decret Llei 3/2020, de 28 de febrer, de mesures urgents en matèria d’habitatge, permet que els solars o edificacions destinats a equipaments pel planejament vigent (tant els edificats com els pendents de desenvolupar) es puguin destinar a allotjaments dotacionals, aquests darrers per oferir solucions transitòries d’habitatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca