El conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Josep Juaneda, reclama al GOIB una major acció contra els fondejos il·legals Juaneda ha adreçat escrit en aquest sentit a Miquel Mir, conseller de medi ambient del GOIB

Sa fieta I - Embarcació Vigilància Posidònia

Després d’una profunda i extensa anàlisi de la problemàtica que pateix Menorca respecte als fondejos il·legals, sobretot sobre zones de posidònia marina, tot recordant que, malgrat no tenir-hi competències el Consell de Menorca hi aporta mitjans per fer front a aquestes il·legalitats, i fent un esment específic a la greu situació de la badia de Fornells, Juaneda proposa mesures concretes a prendre pel Govern de les Illes Balears, l’administració que ostenta la competència i responsabilitat sobre aquesta temàtica.


1. Que els Agents de Medi Ambient de la Conselleria participin activament en el servei de vigilància de posidònia, possibilitant aquest reforç del servei amb agents de l’autoritat.

2. Que els Agents de Medi Ambient realitzin accions de control dels fondeigs a les àrees marines de Menorca més afectades, i especialment a la zona de la badia de Fornells.

3. Que ens informi de quantes accions de vigilància han fet a la badia de Fornells de control de fondejos il·legals, i quantes actes ha posat la Conselleria aquest estiu per aquest fet.

El conseller Josep Juaneda manifesta la seva satisfacció per la implicació del personal que participa en aquest servei, tant dels patrons de les barques, del personal que atèn el telèfon Posidònia, així com el personal de coordinació destacat a Menorca, i la coordinació general que es realitza des del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.