El Pi demana seguretat jurídica i flexibilitat perquè els comerciants puguin modular les normes energètiques La formació considera que l’estat s’extralimita amb les seves competències i creu que és el Govern Balear qui ha d’aplicar les normes

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS demana al govern que aprovi una normativa que doni seguretat jurídica i flexibilitat perquè els comerciants puguin modular les normes d’estalvi energètic i hi hagi un temps per a la seva implantació.

La formació regionalista creu que l’establiment de les mesures d’estalvi energètic imposades pel Govern d’Espanya interfereix en les competències de les Balears. “Són les Comunitats Autònomes les que coneixen la realitat de cada territori i les que haurien d’adaptar les normes als seus territoris”, explica Josep Melià, portaveu de la formació al parlament. “A més, és el Govern balear el que té les competències en Medi Ambient. Per tant, l’Estat no pot deixar sense contingut i decisió al govern balear en una qüestió que és pel canvi climàtic.

Per altra banda, El Pi demana consens amb el sector comercial, un període d’adaptació i ajudes econòmiques perquè tots els establiments es puguin adaptar de manera ràpida i eficient a la nova normativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.