Adéu a la onada de calor per tot…menys a Balears S'atraca una DANA a les illes i farà que es mantenguin les altes temperatures

 

Després de dos mesos d’estiu marcats per les constants onades de calor, que ens han duit a assolir els més de 40ºC cada dia a molts indrets de l’estat, sembla que arriba la fresca. I no només això. A més d’una baixada de temperatures, està previst que plogui en els propers dies. Així succeirà, especialment, a la regió del nord peninsular, on s’esperen ruixats i tempestes. Aquestes precipitacions estan previstes, sobretot, entre avui i dijous. Així apareix registrat a la previsió de l’Agència estatal de Meteorologia (Aemet), que indica que el cap de setmana serà més tranquil, si bé és cert que a la franja nord s’esperen intervals ennuvolats amb possibles pluges, però febles. A la resta de la Península, però, el temps es mantindrà sec i sense núvols.

A Balears es mantindrà la calor

Les temperatures baixaran de manera generalitzada i així continuarà fins dijous o divendres de la setmana que ve. Així succeirà a tot Espanya, a excepció de les Balears, cap on s’atraca una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA). Pel que a les illes es mantindran, a diferència de la resta del país, les altes temperatures.

Onada de calor

Aquest esdeveniment ens és molt familiar. Segons la definició que recull ‘Meteored’, es considera ‘onada de calor’ un episodi d’almenys tres dies consecutius, en què com a mínim el 10% de les estacions considerades registren màximes per sobre del percentil del 95% de la seva sèrie de temperatures màximes diàries dels mesos de juliol i agost del període 1971-2000. I justament aquesta setmana la majoria d’estacions de Balears han passat dels 40º en més d’una ocasió.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca