El canceller alemany Olaf Scholz aposta per construir un gasoducte que comuniqui Portugal amb l’Europa central a través d’Espanya i França El govern espanyol celebra la proposta i remarca que l'Estat "ha mostrat sempre la seva disponibilitat"

 

El canceller alemany Olaf Scholz

ACN Barcelona – El canceller alemany, Olaf Scholz, ha proposat la construcció d’un gasoducte que comuniqui Portugal amb l’Europa central, i que travessi Espanya i França. En roda de premsa ha insistit que cal buscar alternatives “a llarg termini” per tal d’evitar la dependència del gas rus i ha assegurat que ja ha parlat d’aquesta qüestió amb Portugal, Espanya i França, així com amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. “Aquest gasoducte alleujaria enormement la situació de subministrament actual”, ha subratllat.

Tot i això, el canceller alemany no s’ha referit directament al MidCat. Aquest projecte porta anys paralitzat, i de fet encara queden per construir més de 200 km de connexions entre Catalunya –concretament, Hostalric- i Barbairan -a França-.

El govern espanyol celebra la proposta

Per part del govern espanyol han celebrat l’aposta d’Alemanya i han remarcat que Espanya “ha mostrat sempre la seva disponibilitat” i ha “reivindicat una major connexió”. “La integració de les polítiques energètiques europees té grans avantatges per a tots i requereix una major i millor coordinació de les nostres infraestructures”, han assegurat fonts de la Moncloa, que han afegit que cal una major implicació de la Comissió i el Consell.

Segons consideren, les interconnexions “no poden quedar com un assumpte bilateral”, i creuen que si s’hi impliquen més aquests dos òrgans ajudaran a agilitzar les inversions i a complir amb els objectius d’interconnexió a 2020 (del 10%) i a 2030 (del 15%).

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.