Avui s’ha presentat el programa d’actes de les Festes de Sant Lluís i Sant Lluïset Les activitats comencen demà dimecres 17 d’agost, i continuaran fins el diumenge 4 de setembre.

 

L’Ajuntament de Sant Lluís ha presentat avui matí el programa d’activitats de les Festes de Sant Lluís i Sant Lluïset 2022, una celebració molt esperada després de dos anys d’aturada forçada per la pandèmia. Aquest any, les festes tornen amb tota la seva força i tradició, i s’ha preparat un programa pensat per a tots els públics, que combina les activitats tradicionals i protocolàries amb actes pensats per a l’entreteniment i gaudi de totes les persones.

Les activitats comencen el dimecres 17 d’agost, i continuaran fins el diumenge 4 de setembre. El primer acte és el sopar de veïns dels carrers S’Auba, D’Allemand i Sant Antoni, i el darrer és el Concurs de Paelles de Sant Lluïset.

Entre les novetats d’aquest any, destaca la introducció de dos concursos gastronòmics, un en el marc dels Sopars de Veïns que se celebren els dies 17 i 24 d’agost, i un altre durant la Bereneta de Jubilats i Néts del dia 18 d’agost. En aquest darrer cas, es fomenta l’elaboració de coques tradicionals conjuntament entre avis, àvies, néts i nétes, per tal de revaloritzar la cuina tradicional i permetre la seva transmissió de generació en generació. En el cas dels sopars de veïns, es proposen dos plats concrets, també típics: perol d’albergínia i coca d’albercoc. Aquest any, a més, es preveu una participació històrica en aquests sopars, ja que hores d’ara ja hi ha inscrites unes mil persones als deu sopars que està previst que se celebrin entre els dies 17 i 24.

Una altra de les novetats de les festes d’aquest any és la celebració d’un homenatge a les entitats i col·lectius que han contribuït a superar la pandèmia. Des de l’Ajuntament es vol agrarir la tasca feta perquè, juntament amb l’esforç de tots i totes, enguany es pugui viure la festa com sempre, després de superar anys i temps difícils. Aquest acte tindrà lloc durant la Nit Pregonera, el 26 d’agost, just abans del pregó que pronunciarà el periodista Toni Seguí Seguí, fundador i director de la revista S’Auba.

El diumenge 28 tindrà lloc la Desfilada dels Gegants i la Sortida dels Capgrossos, amb la participació segura de quatre carrosses, cinc comparses i totes les colles geganteres convidades. El mateix dia s’habilitarà a la Plaça Nova una zona gastronòmica, per tal que totes les persones que vulguin puguin fer una degustació abans o després de la desfilada. Serà el mateix dia en què tindrà lloc el Castell de Focs Artificials, que enguany s’ubicarà a l’aparcament del Lloc de’n Caules, a l’entrada del nucli urbà.

Des de l’Ajuntament de Sant Lluís es convida a tota la població a viure amb alegria, seny i il·lusió totes les activitats d’aquestes festes, amb respecte cap als demés i cap a l’entorn, fruïnt d’una celebració que enguany torna a ser possible i que tant havíem enyorat.

Consulteu a continuació el programa d’activitats de les Festes de Sant Lluís i Sant Lluïset 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.