Agricultura reparteix fins a 192 tones de llavor certificada de farratgeres, de gran interès per als pagesos Enguany s’hi han destinat quasi 325.000 euros, un 15% més de pressupost que al 2021, i també s'han entregat abans

L’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP), ens depenent de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha repartit al 2022 fins a 192.285 quilos de llavor certificada de farratgeres, en el marc del Programa de foment d’ús d’aquesta. Es tracta de llavors d’Alfals, Enclova, Trebol, Bersim, Veça, Margall, Civada, Ordi farratger, Blat farratger i Triticale.

En total, l’IRFAP ha destinat a aquest programa un total de 324.488,84 euros, un 15 per cent més de pressupost que al 2021. El gruix de les sol·licituds corresponen a pagesos de Menorca (173) i Mallorca (122). Del total de llavor certificada que s’ha repartit, 174.010 quilos corresponen a llavor convencional i 18.275 quilos tenen la certificació d’ecològica.

Segons la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet, «el gran interès dels pagesos i ramaders per sembrar aquestes llavors respon a la garantia de puresa varietal, l’alt nivell de germinació, d’homogeneïtat i de sanitat». Brunet ha afegit, a més, que aquest programa «contribueix al manteniment de l’agricultura extensiva a les Illes Balears, a la seva sostenibilitat ambiental, a la conservació del paisatge rural i a la preservació de la biodiversitat, fomentant el manteniment del teixit econòmic i social del medi rural».

En aquest programa, l’agricultor assumeix el 50 per cent del cost de la llavor certificada de farratgeres. S’ofereixen una varietat d’Alfals (Altiva), una d’Enclova (Comuna), una de Trebol Sub. (Antas), una de Bersim (Alex), tres de Veça (Núria, Maxiveza i Armantes), vuit de Margall (Agraco 812, Salam, Trinova, Vallivert, Campivert, Ador, Elirix i Big Boss), dues de Civada (Saia i Pratex), Ordi farratger (Mochina 5), Blat farratger (Capuchón) i Triticale (Valeroso, Forricale). El programa també contempla llavors de certificació ecològica.

Els requisits per accedir al programa són dues: per una banda, haver tramitat la ‘sol·licitud d’ajudes directes 2021’ de la PAC, amb una quantitat màxima que se podia sol·licitar del 30 per cent de la superfície de farratgeres declarada a la PAC -amb la dosi corresponent segons l’espècie escollida-; i d’altra, que la comanda mínima per a cada espècie sigui de 25 quilograms.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.