Enjoy Ciutadella, rutes i activitats per gaudir també durant l’estiu

 

VISITA ELS ARTESANS MÉS DE PROP

L’oportunitat perfecta per a conèixer la Ciutadella més creativa amb una visita guiada dinàmica. Al llarg de la Ruta Creativa entrem dins els tallers dels artesans, d’avarques, barreres d’ullastre, bijuteria, pelleteria i artistes, escultors i pintors; per a veure des de primera mà el rerefons dels productes més tradicionals i artístics de l’illa.

Simultàniament, es fa una revisió pels vessants de la ciutat; històrica, tradicional, gastronòmica i artística.

CONEIX LA CUINA MENORQUINA

Partint del receptari, Art de la Cuina, de Fra Roger, es vol donar una visió més propera dels orígens de la cuina menorquina tradicional i les receptes més casolanes.

Començant davant l’Oficina de Turisme, la Ruta Gastronòmica condueix el visitant pel centre històric fins a arribar al Mercat local.

La plaça del Mercat ofereix l’oportunitat de donar a conèixer els productes i ingredients que després s’utilitzaran per a fer una demostració d’una d’aquestes receptes que mai falta a una casa menorquina.

10 són les receptes elegides per a fer aquesta demostració, oferint a cada ruta la degustació d’un d’aquests plats tan arrelats.

Per a poder saber-ne una mica més d’aquestes receptes més menorquines, el cuiner que elabora el plat de la ruta, tant pot ser professional com aficionat, ofereix una explicació del que es dona a tastar.

DESCOBREIX ELS SECRETS DE LA COSTA DE PONENT

Descobriran els secrets més amagats de la nostra costa i urbanitzacions amb la Ruta Mirant la Mar.

Consisteix en una sèrie d’itineraris guiats, variats i amb ubicacions rotatives per les zones turístiques del municipi.

Aquestes rutes inclouen la interpretació del paisatge geològic i del patrimoni dels voltants.

Finalitzen a la platja per a poder prendre un bany.

ESCOLTEM LES HISTÒRIES QUE CONTEN ELS ESTELS

Davall el cel nocturn en diverses ubicacions a on és més favorable l’observació d’estels, dracònids, oriònids, perseids i la lluna plena.

I acompanyats d’un guia Starlight descobrirem temes molt diversos com l’astrofísica, la història, la mitologia, la navegació o la geologia.

Reconeixerem els estels i planetes visibles i sabrem com reconèixer les constel·lacions.

En la Ruta Nocturna valorarem el fet que Menorca fos reconeguda com a Reserva Starlight l’any 2019. A més, és la ruta ideal per a gaudir amb tota la família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.