Reunió entre el Govern i els Consells per coordinar la posada en marxa de les bonificacions al transport públic  L’Estat subvenciona les bonificacions que entraran en vigor l’1 de setembre

 

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu van mantenir divendres una reunió telemática amb representants de l’àrea de transports dels consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera. A la trobada  hi assistiren la consellera de Mobilitat de Menorca, Monserrat Morlà i el director insular de Transports de Menorca, Damià Moll; Javier Torres, conseller de transports del Consell insular d’Eivissa; i Rafael González, conseller de Mobilitat del Consell insular de Formentera.

La reunió se celebra després que dimarts passat, el Consell de Govern aprovàs el marc normatiu a través del qual el Govern farà arribar ajuts directes al transport públic interurbà per carretera de les illes de Menorca, Eivissa i Formentera amb l’objectiu de compensar parcialment la pèrdua d’ingressos derivada de l’aplicació de descomptes en les tarifes durant el período comprès entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2022.

El Govern vehicularà aquestes ajudes als consells insulars perquè apliquin una reducció de les tarifes dels abonaments i títols multiviatge dels serveis de transport públic interurbà per carretera de la seva competència, en un percentatge no inferior a un 70%, tenint en compte l’increment de subvenció del 30 al 50% que aportarà l’Estat a Menorca, Eivissa i Formentera.

En aquesta reunió , des de la conselleria de Mobilitat i Habitatge s’oferí als consells de Menorca, Eivissa i Formentera tota la informació i ajuda possible per implantar les bonificacions al transport públic a partir de l’1 de setembre. Una mesura que vol incentivar el paper del transport públic col·lectiu per facilitar la mobilitat de la ciutadania en un escenari d’alts preus de l’energia i els combustibles arran de la guerra a Ucraïna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.