Actes 8 Març

El Govern de les Balears atorga una subvenció de 3,63 milions al Consell de Menorca per a l’execució de plans de sostenibilitat en destinació

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha aprovat la concessió d’una subvenció directa de 3,63 milions d’euros al Consell Insular de Menorca per a l’execució de plans de sostenibilitat en destinació (PSTD) corresponents a la convocatòria extraordinària del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destinació de 2021.

Aquests plans s’emmarquen dins el programa estatal per a la modernització de l’economia espanyola, així com la recuperació del creixement econòmic i la creació d’ocupació, i es configuren com a mecanismes d’actuació entre els tres nivells de l’Administració (Estat, Govern i Consell) i amb el sector privat. L’objectiu és aconseguir que s’escometin actuacions transformadores en el sector turístic en els àmbits de la transició verda, la transició digital i la millora de la competitivitat turística.

D’acord amb el Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació, les comunitats autònomes van presentar els diferents plans territorials de sostenibilitat turística en destinació, elaborats mitjançant un procés participatiu i de col·laboració entre les tres administracions públiques competents i els diferents actors públics i privats de l’ecosistema turístic de la destinació.

Aquest programa és un pla impulsat pel Govern d’Espanya de suport a la inversió en actuacions d’impuls, adequació i millora de les destinacions turístiques amb la finalitat d’augmentar i millorar la seva sostenibilitat. Els beneficiaris d’aquests plans són les entitats locals i el model de finançament del qual disposen es reparteix entre l’Administració General de l’Estat (l’aportació del qual pot arribar fins al 40 % del total del projecte), les comunitats autònomes i les administracions locals receptores del pla.

El programa ha estat elaborat per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR) amb la participació de les comunitats autònomes i, en el cas de les Illes Balears, la presentació de projectes aptes per ser concedits va ser coordinada per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través de la Direcció General de Turisme i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.