El Govern destinarà 21 m€ a la nova convocatòria del SOIB Dual Sectors Estratègics per al període 2023-2026 El programa incentiva la inserció professional dels joves de fins a 30 anys desocupats en activitats capdavanteres

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha aprovat una partida de 21 milions d’euros per finançar la convocatòria de subvencions del programa SOIB Dual Sectors Estratègics per als pròxims tres anys, fins al 2026.

Aquesta convocatòria, capdavantera a tot l’Estat, continuarà ampliant el seu abast, ja que arribarà a més de 900 beneficiaris, i té com a objectiu millorar l’ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional de persones joves de fins a 30 anys, desocupades i inscrites en el SOIB en els principals sectors econòmics del teixit productiu de les Illes Balears. El programa es desenvolupa en un règim d’alternança d’activitat laboral retribuïda en una empresa amb l’activitat formativa rebuda en el marc del sistema de formació professional per a l’ocupació, mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge.

D’altra banda, la situació de crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19 fa necessari invertir els esforços en els sectors productius que han patit més impacte. És per això que es fomenta la reactivació de les activitats productives i es valoren les qualificacions professionals dels certificats de professionalitat en aquests sectors:

* Industrial: en especial, les activitats de nàutica, calçat, mobles, bijuteria, energies renovables i eficiència energètica i química
* Tecnologia i comunicacions (TIC)
* Agricultura: en especial, agricultura ecològica

L’activitat formativa, que s’ha de dur a terme en el marc del contracte de formació en alternança, ha d’estar vinculada necessàriament a un certificat de professionalitat complet relacionat amb l’ocupació professional prevista en el contracte laboral. S’hi poden afegir mòduls formatius corresponents a unitats de competència d’altres certificats de professionalitat o formació complementària, sempre que resultin coherents amb el certificat de professionalitat complet i amb l’ocupació professional. La durada del contracte ha de ser entre 6 i 12 mesos amb la modalitat a temps complet.

Aquesta iniciativa ofereix formació i ocupació i el SOIB compensa els costs laborals dels alumnes treballadors, dels tutors d’empresa, del coordinador del projecte i de l’activitat formativa associada al contracte.

Es dirigeix a centres propis del SOIB, entitats de formació públiques o privades inscrites o acreditades en el registre estatal en les especialitats formatives que s’han d’impartir, i també a entitats i fundacions privades, i treballadors autònoms que es comprometin a formalitzar un contracte de formació i aprenentatge en una activitat directament relacionada amb un sector estratègic i que tenguin centres de treball a les Illes Balears.

Des de l’inici del programa el 2016 fins al 2021 s’hi han destinat més de 40 milions d’euros i prop de 1.400 joves ja han aconseguit formar-se en aquesta modalitat que registra una elevada taxa d’inserció.

La convocatòria es finançarà amb fons del Ministeri de Treball i Economia Social distribuïts per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals i s’emmarca en el Pla d’Ocupació de Qualitat de les Illes Balears (POQIB) 2022-2025.

 

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca