El PP Menorca denuncia la manca de respostes de la ministra: Sense segon cable, sense bateries, sense gas i amb problemes de talls de llum tot l’estiu

El senador per Menorca, Cristóbal Marqués, ha denunciat  la manca de solucions per part del Govern als problemes energètics de Menorca, ja que seguim igual o pitjor que fa uns anys: “Sense segon cable, sense bateries, sense gas i amb problemes de tall de llum durant tot l´estiu”.

Tots els anuncis reiterats pels governs de Pedro Sánchez i Francina Armengol es compten per incompliments. Primer va ser eliminar el segon cable submarí entre Mallorca i Menorca entre les inversions prioritàries, aparcant-lo per més enllà de l’any 2026. A canvi ens van anunciar l’arribada de bateries per poder tenir l’únic cable a ple rendiment, inversió de la qual no s’ha tornat a tenir notícies sobre això i sobre la qual encara hi ha nombrosos interrogants.

El que cal esperar d’un govern seriós i responsable davant el gran retard en l’arribada del segon cable és avançar en la instal·lació de bateries. “No obstant això, Menorca sempre és tractada com una illa de segona, recordem l’enorme retard en el canvi de fuel a gasoil o la recent notícia del descart del gas per a Menorca, malgrat que durant anys el Partit Socialista ho havia anunciat i reclamat per activa i per passiva. Ara, una altra vegada ens trobem anuncis buits i sense dates per als assumptes importants, pendents”, ha assegurat avui Marqués.

El rebuig del Govern a la instal·lació del segon cable submarí amb Mallorca dins dels anys previstos inicialment xocarà de manera frontal amb un dels objectius clau del pla de descarbonització de Menorca 2030. “A aquest ritme s’incompliran gairebé tots els objectius que tenia el Consell Insular de Menorca per als propers anys”, ha emfatitzat el també secretari general del PP Menorca.

Marqués ha demanat una implicació més gran de totes les administracions, començant pel Ministeri, perquè la instal·lació de bateries d’emmagatzematge es produeixi abans de l’any 2024, perquè fins llavors «la central tèrmica de Maó seguirà cremant gasoil, un dels combustibles més perjudicials per a la salut pública i l’atmosfera».

“És sorprenent que el PSOE que s’autodefineixi tan ecologista i tan preocupat per les persones, no aposti pel gas, que contamina molt menys que el gasoil, cosa que genera un enorme benefici mediambiental i també de salut”, ha insistit el senador.

Marquès també ha denunciat els continus talls de llum que ha patit l´illa de Menorca durant aquest estiu. “És molt preocupant la situació que han hagut de viure molts comerços i restaurants en plena temporada turística”, ha dit per reclamar una solució com més aviat millor als problemes de subministrament, agilitzant, en comptes d’endarrerir totes les actuacions anunciades per a Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.