Líthica i Pedra Viva acullen el talent emergent Aquest cap de setmana tindrà lloc el Pedra en Viu

Miriam Triay/Ciutadella. – Un any més, i després de quatre edicions, el Pedra Viva torna amb la seva Mostra i Residència d’Arts Escèniques Menorquines, el Pedra en Viu, que tindrà lloc del 27 al 29 d’agost. Una de les etapes del festival més esperades, i que, des dels seus inicis, s’ha celebrat a Líthica; aquest any en el marc del festival Fosquets de Líthica.

 Enguany, per tant, és el cinquè any que el Pedra en Viu se celebra amb la intenció de donar visibilitat als artistes emergents i, com bé expliquen des del festival Pedra Viva, ajudar a la dinamització i enfortiment de la xarxa d’artistes locals i a la seva projecció exterior. Aquesta mostra, per tant, està destinada, i segons l’entitat Líthica, a “mostrar el talent creatiu dels menorquins en una convocatòria oberta als artistes i companyies de l’illa”.

La convocatòria s’obre a principis d’any, i està orientada a la recepció d’obres i projectes originals d’artistes illencs o, almenys, residents. D’aquestes es fa una tria i, finalment, les elegides són exhibides, passant a concurs i poguent optar al premi ‘Pedra Viva’. Aquesta edició, els grups escollits per poder optar al premi són: el 27 a les 19h al laberint de Líthica, La Maleta, un teatre-clown familiar protagonitzat pels actors Jordi Perez i Anselm Serra; a les 20:15h a l’amfiteatre, el grup jove de música pop, Suc i Sopes; i a les 21h al mateix espai, gaudirem de la música i projeccions del Sym bio sis, format per Júlia Beatloop, espai sonor, i Alba Redondo, espai visual.

El dia 28, a les 19h, als tarongers, tindrà lloc la música d’autor de Tagi Mo, l’alter ego de la compositora i productora, Gigi Part, que presentarà el seu nou projecte; seguidament, a les 20:15h al laberint, el públic serà testimoni de la música urbana de Malánima, gràcies al músic, compositor i productor, Àngel Gómez, i als audiovisuals en directe d’Iris Medina; i a les 21h a l’amfiteatre, podrem xalar del teatre creació, Carrer de sa comèdia, de la mà de la companyia emergent La Resistència.

I, donant ja per finalitzada la mostra, el 29, a les 19h, als tarongers, veurem el teatre Cartes d’amor, amb els actors Jodri Odrí i Matilde Muñiz i de la mà de Mô Teatre; a les 20:15h al laberint, la dansa contemporània Formas de desaparecer, amb els ballarins David Nóvoa i Mònica Giraldez; i al es 21h, a l’amfiteatre, la música pròpia dels Sommeliers, un grup de 5 dones que combinen la música vocal amb la instrumental.

Un llistat d’artistes amb molt talent que ens delectaran amb els seus projectes. A més, i en paral·lel, també s’organitza una residència artística durant els dies de la mostra, amb la intenció de crear lligams entre les diferents disciplines i companyies. Enguany el professional que impertirà els tallers serà Martí Torras, qui també formarà part del jurat.

Nascuda l’any 2018 amb l’objectiu de donar oportunitats a les noves generacions, el Pedra en Viu torna a emergir un any més, i aquest cop celebrant aniversari, un lustre, als diversos espais naturals i màgics de Líthica. Els Fosquets de Líthica i Pedra Viva mostren el talent emergent en aquesta nova edició. Les entrades es poden obtenir a través de pedravivamenorca.koobin.com o a la taquilla del mateix espai, Líthica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.