Sánchez: “Sempre les votacions són difícils, però acabem tirant-les endavant” El president espanyol recrimina l’actitud del PP davant d’un decret “important” per a la classe treballadora i mitjana

Barcelona – “Sempre les votacions són difícils, però acabem tirant-les endavant”. Així s’ha pronunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la seva compareixença davant dels mitjans conjunta amb el president de Colòmbia, Gustavo Petro, quan se li ha demanat per la convalidació del decret d’estalvi energètic que es votarà dijous al Congrés. Sánchez ha recriminat l’actitud del PP davant d’un decret “important” per a la classe treballadora i mitjana. Al seu parer, es tracta d’una oposició “mancada de sentit d’estat i de sentit comú”, perquè no defensa l’interès general.

Sánchez ha subratllat que aquest decret materialitza el compromís dels estats membres a Europa per fer front al “xantatge energètic rus”, un pla d’estalvi “aplaudit”, ha subratllat per la pròpia presidenta de la Comissió Europea, d’ideologia democratacristiana.

Però a més, ha reivindicat que es tracta d’un decret a favor dels treballadors i a favor de l’interès de la majoria social del país. “Cadascú haurà d’explicar les raons de per què vota en contra d’un decret que és important en un context inflacionista per a la classe treballadora a Espanya”, ha conclòs.

D’altra banda, en preguntar-li per la interconnexió energètica amb Europa, Sánchez ha subratllat que si l’opció pirenaica no es pot portar a terme perquè França no hi està d’acord hi ha l’aternativa de fer la interconnexió entre Espanya i Itàlia. “Si no tira endavant el pla a, caldrà buscar el pla b”, ha dit Sánchez, que ha defensat els beneficis d’integrar la península ibèrica en el mercat energètic europeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.