La història del biquini

Silve Pons/Ciutadella. – El primer biquini estava compost per uns calçons curts. Va ser el 1913, quan el dissenyador Carl Jantzen va dissenyar el primer banyador de dues peces, el biquini, que consistia en uns calçons curts i una espècie de camiseta de màniga curta, això sí, res de mostrar el llombrígol, encara. El primer disseny estava estampat amb pàgines de paper de diari. Com a curiositat, cal esmentar que el biquini deu el seu nom a les proves nuclears que dies abans es realitzaven a l’atol del Pacífic amb el mateix nom.

La patent pertany a un enginyer. Explica la història que el biquini va ser patentat i comercialitzat per l’enginyer automobilístic francès Louis Reard el 1946. Quan es va decidir a presentar-lo en públic, es va trobar que cap model professional s’atrevia a lluir-lo a l’acte, per la qual cosa l’única forma de aconseguir-ho va ser recorrent a Michellini Bernardini, una ballarina exòtica francesa del Casino de Paris.

Que no es passi de curt!

Quan el biquini començava a emprar-se habitualment, i per mantenir el decòrum a la societat, policies armats amb una cinta mètrica es dedicaven a recórrer les platges de França mesurant cada peça perquè aquest no fos massa petit.

L’actriu italiana Lucía Bosé en va ser una de les seves primeres valedores públiques. I és així  perquè, el 1947, Lucía Bosé recollia el títol de Miss Itàlia amb un petit biquini, un gest que va posar aquesta peça davant els ulls de tot el país, aconseguint un èxit i un reconeixement aclaparadors.

Als Estats Units se’n va prohibir l’ús. Motivat potser per la seva mida petita, algunes ciutats del país americà van prohibir l’ús del biquini en llocs públics. No va ser fins als anys 60, amb la revolució sexual, quan les dones van poder lluir-los lliurement a platges i piscines.

Per fer esport millor el banyador

Les nedadores mai no fan ús del biquini en entrenaments i competicions. Segur que us heu fixat que les nedadores professionals fan els seus entrenaments i participen en competicions amb banyador, això és degut a que el biquini ofereix una major resistència que el banyador tradicional. Com a curiositat, els banyadors d’atletes femenines de competició no duen escot perquè provoca resultats hidrodinàmics negatius.

Sabíeu quin és el Dia del Biquini i perquè? Idò és el 5 de juliol. Aquesta data assenyalada al calendari de la roba de bany és perquè just aquest dia es commemora la presentació del primer biquini, que va tenir lloc a París el 1946 a la popular piscina Molitor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.