5 Consells per afrontar la recta final de les vacances

 

Ja hi queda poc perquè finalitzi el mes d’agost, temps de desconnexió i relaxació per a molts. En aquest moment, n’hi ha que ho afronten amb pesar i nostàlgia davant la fi de les vacances. D’altra banda, hi ha aquells que volen recuperar la normalitat amb més força i motivació que mai i s’atreveixen amb nous reptes i objectius. Aquí teniu 5 consells per començar a assimilar la recta final de les vacances i enfocar l’atenció en el que ve per endavant:

Escriu les teves idees i propòsits

Una manera excel·lent de posar ordre als nostres pensaments i intencions és plasmant-los sobre paper i observant-los des d’una nova perspectiva. Anota allò que faràs un cop comenci el setembre. Planteja’t maneres d’aconseguir-ho, temps i organitza la teva rutina per optimitzar el camí cap a la meta. Una bona planificació fa possible allò aparentment impossible.

Allibera’t del que no necessites
Tant en l’aspecte material com emocional, agraeix tot allò que va estar a la teva vida i et va servir per un temps. Acomiada el que ja no tingui lloc a la teva nova etapa i allibera’t de càrregues innecessàries a la recta final de les vacances. Un cop aprenguis a fer-ho, sentiràs que fluir amb la vida és molt més senzill.

Cerca motius que t’empenyin a actuar

Tenir una raó de pes, un perquè, una recompensa als teus èxits és una motivació excel·lent per no oblidar per què fas el que fas. No es tracta de pretendre que cada dia sigui perfecte, sinó de gaudir de cada pas amb els seus aspectes positius i negatius fins a assolir allò pel que tant lluites. Però, no et confonguis! Gaudir del procés, tant o més que de la fi, és el més important.

Objectius a curt termini

Tenir grans plans i somnis és genial. No obstant això, és molt convenient traçar-se objectius més propers i anar-los aconseguint abans de fer el següent pas. D’aquesta manera, no només gaudiràs del procés i experimentaràs una satisfacció constant, sinó que aconseguiràs creuar la meta molt abans del que creus. Si pretens passar de zero a cent en un sol pas, probablement et desanimis en veure que no sempre és possible.

Atreveix-te a canviar allò que no et satisfà!

Si ets d’aquelles persones que afronten la tornada a la rutina amb pesar, potser és perquè el teu dia a dia no et satisfà tot el que hauria de fer. Les obligacions de vegades eclipsen els nostres somnis i no ens adonem que hem deixat de gaudir. Si això t’ocorre, atreveix-te amb això que fa tant de temps que penses. No has de fer-ho a la bogeria, només cal posar en pràctica els anteriors consells de cara a emprendre el teu nou camí. Escriu la teva idea, desfés-te d’allò que et resta, analitza els resultats esperats i cerca un motiu per iniciar el canvi de vida, marca’t objectius a curt termini… I gaudeix del procés!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.