Els empresaris turístics no preveuen una millor finalització de la temporada Gran part de l'empresariat del sector turístic estima que la finalització de la temporada serà igual o pitjor que la temporada passada.

L’anàlisi que ha fet PIME Menorca amb els empresaris turístics sobre les seves expectatives d’evolució per al final de la temporada no sorprèn i estimen que els resultats econòmics previstos per al setembre i l’octubre seran iguals o pitjors que la temporada passada.

Així com a la temporada 2021 tant el mes de setembre com el mes d’octubre va suposar un increment d’activitat respecte a altres temporades, la conjuntura econòmica actual i l’evolució prevista per a final d’any no anima la majoria d’empresaris a pensar que els resultats seran millors.

Tot i així, sectors com el d’habitatges turístics són els més optimistes de cara a la finalització de la temporada. Tot i que les reserves i ocupació per a aquests mesos a principis d’agost se situaven al voltant del 45%, esperen que els resultats finalment siguin més positius.

El comerç manté les seves expectatives de sostenir el repunt que ha tingut al juliol en la seva activitat i gairebé la meitat dels comerços esperen incrementar el seu volum de venda durant aquests mesos. Per al sector comercial no serà difícil millorar els seus resultats en aquests mesos ja que és l’activitat econòmica més alentida i a la qual li costa més mantenir-se.

Altres activitats com la nàutica i la restauració aspiren a mantenir o millorar lleugerament els resultats del 2021. No obstant això, són dos dels sectors en què més empreses han perdut la confiança en aquesta millora.

Al costat contrari, els empresaris de lloguer de vehicles són els que menys expectatives tenen posades en la finalització de la temporada, majoritàriament preveuen una progressió econòmica negativa.

Diversos són els factors que estima PIME Menorca per justificar la pèrdua de confiança en els darrers mesos de la temporada.

Principalment el minvament en les economies familiars de poder econòmic per destinar a l’oci. Fer front a increments continus de subministraments necessaris com a combustibles i electricitat, encariment de la cistella de la compra, increment de tipus d’interès en l’àmbit creditici i, com en el sector empresarial, la incertesa que provoca no entreveure un futur a curt i mig termini que adreça aquesta situació.

La temporada 2021 es va iniciar tardanament i, després d’un difícil any de pandèmia, va desplaçar les esperades vacances i l’arribada de visitants als mesos de setembre i octubre en què els empresaris van tenir més activitat. Per tant, el manteniment de l’activitat turística fins a finals d’octubre és rellevant per confirmar una temporada que podria marcar certa normalitat per al futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.