Surt a la venda el primer disc de les festes de Maó L’ordre de les cançons, 18 en total, dins del disc reprodueix la successió amb la que apareixen durant les festes

 

La Banda de Maó, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó, publica el seu primer disc, La música de les nostres festes, un treball que reuneix les principals cançons que s’interpreten durant les festes patronals.

Durant la presentació que va tenir lloc ahir dematí a la Plaça Reial, els músics van interpretar cançons com La cançó dels sabaters, Gato montés, Comodín, Tradició i festa, Fin de juerga, El maniquí i el Jaleo, i comptà  amb la presència d’un nombrós públic.

El disc compta amb divuit cançons:
– Amparito Roca
– Comodín II
– Popurri n. 1
– Cançó dels Gegants de Maó
– Villanueva de la Serena
– Tradició i festa
– Toc de fabiol
– Sa Qualcada
– Es Mahón
– Gato Montés
– Paquito el chocolatero
– Jaleo
– Maniquí
– Un senyor damunt un ruc
– Volem vi
– Toc de fabiol
– Aigua-ros
– Fin de Juerga
– Cançó des sabaters
– Toc de fabiol
– Ball des Còssil

L’ordre de les cançons dins del disc reprodueix la successió amb la que apareixen durant les festes, és a dir, les primeres són els pasdobles que acompanyen els passa carrers dels gegants; seguit del primer toc; l’És Mahón, el Jaleo, el Volem Vi, etc. Cal destacar també que el disc compta amb tres tocs de fabiol, tots interpretats per l’actual fabioler, Lito Vinent.

S’han posat a disposició del públic un total de 1.000 exemplars d’un total de 1.500, que es podran aconseguir a través de la Banda de Música a un preu de 6 euros, a la vegada que estarà disponible a les plataformes digitals Spotify, Apple Music, iTunes Store, Deezer, Amazon music i Tidal.

El disc va ser gravat durant el mes de juny, enregistrat i masteritzat per Luca Pedregosa i Nito Marí, editat per Produccions Blau i amb la producció del servei municipal de Cultura de l’Ajuntament de Maó.

Pel què fa la caràtula del disc, feta per Nano Pro, té la intenció de reproduir el disseny del cartell de festes de l’any 1890 que es conserva a l’entrada de l’edifici consistorial.

La Banda de Maó guanya protagonisme

Actualment, la Banda de Maó, que està formada per 50 músics i dirigida per Miquel Llario, adquirirà un protagonisme especial, ja que serà l’encarregada d’interpretar els dos Jaleos, del dia 7 i 8 de setembre, a més del concert previ al pregó i l’És Mahón i del passa carrer de dia 7, així com el concert amb el grup Cap·pela al port de Maó el dia 4.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.