3.600.000 euros per al programa SOIB Jove “Beques d’Èxit”, per a alumnes d’ESPA o FP desocupats El SOIB obre una nova edició d’ajudes per facilitar a prop de 1.000 joves la represa d’estudis d’ESO o d’FP

 

«Beques d’Èxit» és un programa de segona oportunitat que incentiva el retorn al sistema educatiu de persones joves desocupades de més de 18 anys i menys de 30, que estiguin matriculades als cursos de segon, tercer o quart d’educació secundària de persones adultes (ESPA), en els centres educatius per a persones adultes de les Illes Balears (CEPA), o en cicles de formació professional de grau mitjà o superior, en centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma.

Per beneficiar-se d’aquests ajuts, s’ha d’estar inscrit en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, finalitzar amb aprofitament almenys un dels àmbits de coneixement en qualcun dels centres d’educació per a persones adultes i obtenir l’aprofitament del curs del cicle d’FP, entre d’altres.

Un altre requisit és la inscripció com a demandant d’ocupació en el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) o un altre servei públic del Sistema Nacional d’Ocupació durant almenys quatre mesos en els últims sis anteriors a l’inici de les activitats lectives que es cursin.

Aquestes beques tenen com a objectiu augmentar la probabilitat de finalització amb èxit d’aquests estudis alhora que se’n redueix l’abandonament per causes econòmiques. Aquest estímul afavoreix la incorporació al mercat laboral amb unes condicions òptimes de coneixements i d’adquisició de competències que hi facilitaran la permanència.

La quantitat final de l’ajut econòmic que s’ha de percebre variarà en funció de si són alumnes d’ESPA o s’han matriculat en un cicle de formació professional. La quantia de les beques d’èxit de retorn a l’ESO és de 1.704 euros, mentre que en el cas de formació professional la suma és de 3.834 euros, quantitats que es perceben si se superen els cursos.

Per a aquesta nova convocatòria, la previsió de beneficiaris d’aquestes beques que contribueixen a la tornada a la qualificació pot arribar a prop de 1.000 joves desocupats.

La convocatòria pot ser cofinançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu (FSE+) per al període 2021-2027 que, entre altres objectius, promou la igualtat d’accés a una educació i formació de qualitat inclusives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.