Comença l’elaboració del Pla d’Educació Ambiental per a la Sostenibilitat de la Reserva de Biosfera de Menorca Les propostes que sorgeixin d'aquest Pla convertiran la Reserva de Biosfera de Menorca en un lloc d'aprenentatge i innovació per avançar cap a la sostenibilitat

Posta de sol a Son Bou. Foto: Bep Al·lès©

El document té com a objectiu acostar el coneixement i informació sobre la Reserva de la Biosfera i promoure un estil de vida i una sèrie d’actuacions per a fer front a l’emergència climàtica i ambiental, dirigides a la comunitat educativa i a la població en general.

El Pla d’Educació Ambiental per a la Sostenibilitat de la Reserva de Biosfera de Menorca, comença a ser una realitat. El personal tècnic especialitzat ha començat a analitzar els indicadors ambientals i l’entorn, els hàbits de consum i els projectes d’educació i conscienciació previs per a realitzar el diagnòstic des del qual partirà el Pla.

En declaracions del conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ” L’educació en valors és un pilar fonamental per al desenvolupament d’una societat. Promoure la transmissió de coneixement i valors mediambientals és el que ens ajudarà a conèixer millor el nostre entorn, i per tant a estimar i respectar el medi ambient.”.

Amb un alt component participatiu, el Pla d’Educació serà un full de ruta per a augmentar els coneixements sobre la Reserva i promoure l’Economia Circular i el Desenvolupament Sostenible a l’illa dissenyant estratègies que disminueixin la pressió sobre els recursos i ecosistemes. Ja estan disponibles diverses enquestes de participació perquè el diagnòstic de la realitat actual sigui fidedigne i poder incloure, des d’un inici, els interessos de la ciutadania, entitats i altres agents implicats de Menorca. Aquestes enquestes, juntament amb informació d’interès sobre el Pla, podran consultar-se en la nova pàgina web, que ja està operativa.
https://www.plaeducamenorca.es/

Les accions, tallers, xerrades i altres propostes que sorgeixin d’aquest Pla convertiran la Reserva de Biosfera de Menorca en un lloc d’aprenentatge i innovació, des d’on posar en marxa iniciatives de sostenibilitat que impliquin a tota la població. La comunitat educativa formal i no formal, així com la societat en general, podran participar en activitats que permetin millorar el coneixement sobre la Reserva i impulsaran un estil de vida més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Aquest Pla d’Educació Ambiental complementa les accions que s’han desenvolupat les últimes tres dècades a Menorca, que des de la seva declaració en 1993 per la UNESCO com a “Reserva de Biosfera” no ha deixat de treballar per la conservació de l’entorn. Ara, l’illa fa un pas més integrant a tota la ciutadania en un projecte ambiciós que posa el focus en la professionalització de l’educació ambiental i la conscienciació per a aconseguir un desenvolupament social, econòmic i cultural compatible amb la conservació del patrimoni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.