Es presenta el conveni de col·laboració amb l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears per al compliment del Codi de bones pràctiques en les arts visuals

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la renovació del conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB) per al compliment del codi de bones pràctiques en les arts visuals per un període de quatre anys més. La presentació ha anat a càrrec del conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, i el president de l’AAVIB, Àlex Ceball.

L’objectiu d’aquest conveni, signat per primera vegada l’any 2018, és garantir el compliment del Codi de bones pràctiques professionals en les arts visuals, proposat per l’AAVIB, el qual s’ha obligat a assumir i complir el Consell Insular de Menorca, en la totalitat dels projectes que organitzi o produeixi aquesta l’administració sempre que tinguin una incidència en l’escena de les arts visuals i en les activitats de foment de l’activitat cultural i artística de Menorca.

Cal recordar que el Codi de bones pràctiques és un document que pretén vetllar pel bon funcionament del camp de les arts visuals. Així, té en compte aspectes com la llibertat de creació i expressió, i els drets morals de l’artista; l’existència de contractes per escrit; la correcta difusió de l’obra de l’artista; vetllar pels drets econòmics de l’artista per l’explotació de la seva obra; la transparència entre equipaments culturals i centres gestors públics de la cultura; apostar per la concurrència per a la selecció de projectes artístics o la creació de comissions de selecció professionals i retribuïdes, entre d’altres.

El vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha posat de relleu que el Consell Insular de Menorca ja va ser el 2018, i avui ho continua essent, la primera i única institució supramunicipal de les Illes Balears que aprova i aplica un codi de bones pràctiques en arts visuals, i ha recordat que properament es debatrà al Parlament de les Illes Balears una iniciativa en què es demana a les institucions insulars que aprovin protocols de col·laboració amb l’AAVIB per garantir les bones pràctiques. «Evidentment, Menorca ja compleix», ha emfasitzat el conseller, i ha afegit que espera «que les altres illes pugin també al carro de les bones pràctiques, i que també ho faci el Govern de les Illes Balears, perquè crida l’atenció que en la proposta que es debatrà al Parlament es demani que els consells insulars signin convenis de bones pràctiques, però no se li demana al Govern que faci el mateix en relació als seus propis projectes». Maria considera desitjable i positiu que el Govern també s’hi sumi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.