El  batle d’Alaior, proposa una junta de batles i batlesses urgent per tractar  la greu problemàtica generada pel Govern de les Illes  Balears amb l’anunci de la parcial gratuïtat  de l’escolarització  2-3 anys

Donades les actuals circumstàncies envers les escoletes, provocades per l’anunci del Govern de les Illes Balears referit a la parcial gratuïtat del servei d’escolarització de 2-3 anys, i totes les dificultats que han d’enfrontar els diferents ajuntaments, tenint en compte les particularitats de cada municipi, el batle d’Alaior ha proposat la convocatòria urgent d’una junta de batles i batlesses de Menorca, per tal d’abordar en comú les diferents sensibilitats locals al respecte.

L’Ajuntament considera que aquesta mesura anunciada pel Govern de les Illes Balears hauria d’haver estat fruit d’un debat intents amb els diferents ajuntaments, que són els que tenen competència al respecte, arribant a un necessari consens entre el govern i les corporacions municipals, amb l’objectiu d’arribar a la més eficient i eficaç coordinació d’esforços i plantejaments jurídics que necessàriament han de ser diversos, tants com escenaris diferents hi ha a cada municipi.

La màxima institució alaiorenca creu que la feblesa i precarietat amb què s’ha impulsat aquesta mesura provoca sèries adversitats administratives des de la perspectiva local.

«És una llàstima que una mesura amb la qual estem totalment d’acord, la gratuïtat de l’escolarització 2-3 anys, s’hagi de veure tan perjudicada per la forma en què ha estat plantejada. No podem estar més a favor des d’Alaior amb aquesta proposta, però les coses s’han de pensar, planificar i executar bé. Ens fan passar molta pena», ha dit el batle d’Alaior.

Cal recordar que aquesta mesura va ser anunciada a premsa a finals del mes de juliol, a un més i poc de l’inici del nou curs, sense haver-ho consensuat prèviament amb els ajuntaments, que són els màxims afectats pel que fa a tots els tràmits que han de dur a terme.

Quedant una setmana per començar el curs, el conveni necessari per encaixar el que es desprèn d’aquest anunci, encara no està redactat. Això vol dir que és inevitable la incertesa  i preocupació entre el col·lectiu de professorat i demés personal de l’UTE que gestiona aquest servei a Alaior, que veuen com està en risc la seva supervivència i la del propi servei. Donat que, mentre no hi hagi aquest conveni signat, la intervenció municipal no pot autoritzar cap despesa de l’Ajuntament dirigida a aquesta entitat per fer front als costos del servei, ja que no hi ha marc jurídic que ho possibiliti.

El batle d’Alaior ha recalcat finalment que «és trist que bons professionals, que cuiden dels nostres fillets i filletes amb tant d’amor i afecte, es vegin davant aquesta desagradable situació creada des de Palma».

L’Ajuntament d’Alaior estarà sempre amb les famílies i recolzarà, com no pot ser d’altra manera, amb els recursos al seu abast, la millor atenció i gratuïtat d’un servei que considera essencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.