Les Illes Balears registren la despesa mitjana diària per turista més alta en un mes de juliol L'arxipèlag recupera el turisme prepandèmia i aconsegueix un augment de la rendibilitat

 

Foto: Antxón Castresana©

Les Illes Balears van registrar el mes de juliol passat la despesa mitjana diària per turista més alta obtinguda en un mes de juliol tal com posa de manifest l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur) feta pública avui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Segons aquesta enquesta van ser 187 euros, un 10% per sobre de la mitjana nacional, i en l’acumulat durant els primers set mesos de l’any la despesa mitjana diària per turista també se situa en el seu nivell més alt, 174 euros, un 8% per sobre de la mitjana nacional (161 euros).

Segons Egatur, les Illes Balears acumulen en els set primers mesos d’enguany una despesa de 8.623 milions d’euros dels turistes internacionals durant les seves vacances a l’arxipèlag. Aquesta xifra representa un 4% més que el 2019, quan la despesa total a hores d’ara de l’any era de 8.304 milions d’euros, i malgrat que la xifra d’arribades encara està per sota de la d’aquell any. Només el mes de juliol, la despesa total ha estat de 2.806 milions d’euros.

Quant a les arribades, les illes han aconseguit recuperar el turisme perdut durant la pandèmia provocada pel COVID-19 aconseguint un augment de la rendibilitat gràcies a la major despesa dels seus visitants. Així, les Balears van tancar juliol amb un total de 2,81 milions de turistes, tant nacionals com internacionals, tal com posa de manifest l’Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (FRONTUR).

Segons aquestes dades, per quart mes consecutiu les Illes han estat capaces de registrar el mateix nombre de turistes que es rebien al juliol de 2019, abans de la pandèmia, mentre que en l’acumulat anual, les Illes Balears van tancar juliol amb 9,23 milions de turistes en total, la qual cosa suposa haver recuperat un 97,3% dels 9,48 milions que van arribar en el mateix mes de 2019.

Del total de 2,81 milions de turistes, la xifra de nacionals arribats a les Illes durant el cinquè mes de l’any va ser de 537.091 (+20%), mentre que la de viatgers estrangers va ser de 2,27 milions, la qual cosa suposa un descens del 3% respecte dels que van arribar el mateix mes de 2019 (2,34 milions).

L’arxipèlag ha aglutinat a l’abril el 25,1% del total de visites internacionals registrades en el conjunt del país i el mercat britànic ha estat el que millor s’ha comportat aquest mes a les Illes Balears.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha valorat les xifres fetes públiques aquest dijous i ha destacat la importància que les Illes Balears registrin la major despesa mitjana diària per turista en un mes de juliol, així com que s’hagi aconseguit recuperar la pràctica totalitat del turisme prepandèmia. Unes xifres que posen de manifest com les empreses han tingut més ingressos durant l’exercici de la seva activitat, i la necessitat d’incidir en aconseguir més qualitat que quantitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.