Més de 80.000 ciutadans d’Eivissa, Formentera i Menorca es beneficien des d’avui de la gratuïtat en la xarxa d’autobusos

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; el director insular de l’Administració General de l’Estat a Eivissa i Formentera, Enrique Sánchez Navarrete, i el conseller d’Innovació, Transparència, Participació i Transports del Consell d’Eivissa, Javier Torres, han valorat avui la posada en marxa de la gratuïtat a la xarxa d’autobusos de l’illa.

Des de l’estació d’autobusos de Sant Antoni, el conseller Marí i el delegat del Govern han recordat que les Illes Balears són la comunitat autònoma que ha aconseguit major finançament de l’Estat per assolir la gratuïtat del transport públic. Han destacat també que Eivissa, Formentera i Menorca són els únics territoris del país, juntament amb Canàries, on el percentatge de subvenció de l’Estat ha passat d’un 30 a un 50 %.

Ha assenyalat Marí que des del Govern s’ha negociat amb l’Estat per incrementar les bonificacions inicialment previstes i que, gràcies a aquestes negociacions i a la sensibilitat mostrada pel Govern de l’Estat al fet insular, avui es pot celebrar la gratuïtat del transport públic.

El conseller ha incidit també en el fet que s’ha arribat a aquesta mesura que beneficiarà els ciutadans de les Illes Balears gràcies a la col·laboració i el compromís de l’Estat, del Govern de les Illes i dels consells insulars. Ha afegit que gràcies a aquesta implicació de les diferents institucions, els ciutadans d’Eivissa, Menorca i Formentera viatjaran gratis al bus des d’avui i fins al 31 de desembre, i això repercutirà positivament en l’economia de milers de famílies de les Illes.

D’altra banda, el conseller de Mobilitat i Habitatge ha recordat que el Govern de les Illes Balears avançarà ajuts directes als consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera per compensar parcialment la pèrdua d’ingressos derivada de l’aplicació d’aquests descomptes en les tarifes durant aquests quatre mesos.

La Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors habilitarà els crèdits necessaris per finançar aquesta mesura que beneficia els més de 356.000 titulars de targetes i abonaments de transport registrats actualment a les Illes Balears, més de 80.000 a les illes d’Eivissa, Formentera i Menorca.

Durant l’acte, el conseller d’Innovació, Transparència, Participació i Transports del Consell d’Eivissa, Javier Torres, ha destacat que “amb la gratuïtat del servei d’autobús, que hem calculat que ens costarà un mínim de 760.000 euros, volem contribuir a reduir les despeses econòmiques a les persones residents a Eivissa i fomentar l’ús del transport públic, molt afectat en primer lloc durant la pandèmia per la covid-19 i després per la pujada del combustible per la crisi actual per la Guerra d’Ucraïna”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.