Coca amb albercocs molt bona i esponjosa

Coca amb albercocs des Forn de Can Bep, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Bep Al·lès – La coca amb albercocs és una de les coques dolces més consumides a Menorca, i que també s’elabora a Mallorca, tant amb albercocs frescos -especialment el mes de juny i que era propia de les berenetes de les festes de Sant Joan- com amb albercocs en almívar, per a fer-la tot l’any.

Avui us oferim una recepta antiga, d’una llibreta de receptes dels anys 60/70 del segle XX que ens indica com a fer una coca amb albercocs i que ens quedi molt bona i esponjosa.

Ingredients: 6 ous -els blancs muntats a punt de merenga-, mitja lliura (200 g) de sucre, tres unces (100 g) de mantega de Menorca, 250 g farina,1 got petit de llet sencera,1 got petit d’oli de girasol i un sobre de llevat tipus Royal.

Elaboració: Mesclarem dins un ribell o bol els vermells dels ous amb el sucre, la mantega, la llet, l’oli, la farina i el Royal. Deixem reposar uns 15 minuts i mentrestant muntarem els blancs a punt de neu i tot seguit els mesclam suaument amb la pasta.

Tindrem una plata o palangana de fer coques untada amb oli i al damunt hi posam la pasta i l’hi donam forma de coca. Guarnim amb els albercocs, espolsam de sucre blanc i enfornam 40 minuts a 170 graus, tot vigilant el forn, perquè cadascun cou a la seva manera i potser ens pot quedar o massa feta o massa crua, així que millor posar el temps que voltros acostumau quan feis una coca dolça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.