L’aperitiu de moda i més sofisticat, el Chandon Garden Spritz a Vinum

De la mà de Vinum Menorca ens arriba l’aperitiu de moda d’aquest estiu i que ens anirà a la perfecció per al mes de setembre per a gaudir de la més sofisticada refrescant beguda del 2022. Es tracta del Chandon Garden Spritz, un vi escumós cremant elaborat a partir del mític Chandon Argentina Brut i amb un toc especial que li dona una acurada maceració amb pells de taronja que han estat macerades amb brandy de raïm, herbes aromàtiques d’Argentina i Brasil, espècies de la Índia, Centre Amèrica i Madagascar que li aporten un contrapunt càlid amb tocs de fusta.

Aquest escumós és l’aperitiu perfecte i a més a més s’elabora sense aromes ni colorants artificials i amb la mitat de sucre que els coneguts spritzs italians.

El Chandon Argentina Brut que serveix de base d’aquesta nova beguda de qualitat, té un cupatge de raïms Chardonnay, Pinot Noir i Sémillon, que han estat cultivades a més de 100 metres d’alçada, que li aporten la frescor i acidesa necessària a aquest brut considerat el millor escumós de l’Argentina en el certamen Champagne and Sparkling Wine World ChampionShips 2020.

Ens ha agradat la seva picant amargor i el gust a taronja, fruit de la maceració en les pells de la varietat Valencia, que amb el seu equilibri perfecte entre acidesa i dolçor ens han brindat un aperitiu deliciós, sofisticat.

Cal destacar que les taronges son d’agricultura sostenible i no s’empren pesticides per al seu cultiu.

El 100% del suc que s’extreu de les 2,5 tones de taronges que cada any es recullen per a elaborar aquest Spritz, es distribueixen de manera gratuïta a les escoles locals de Mendoza, ja que per a per el Garden Spritz sols s’empren les pells que, posteriorment, s’empren de diferents maneres: fresques, macerades o al forn per tal de donar-lis diferents aromes.

Estam davant una beguda ideal per a compartir amb bona companyia abans d’un sopar a la fresca on les carns, els mariscs i els peixos a la graella en siguin els protagonistes. També és l’aperitiu ideal per a un brunch o per a compartir el diumenge mentres s’està preparant l’arròs.

Tàrtar de moll d’ós i gamba blanca de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

També és ideal per a maridar-lo amb plats de cuina oriental com per exemple el sushi o un sashimi variat, a més d’un tàrtar de salmó o un tataki de tonyina vermella.

Li van bé els formatges, especialment els semi curats mantegosos com els de Son Piris, Binigarba, Sant Joan Gran i Son Salom, i us sorprendrà amb un formatge vell de Quintana amb una mica de figat. Aquí el maridatge és sorprenent.

Si el prenem com aperitiu, entre amics, el millor es acompanyar-lo de fruits secs, ja que té una graduació alcohòlica d’11,5%

Es recomana servir-lo directament dins una copa de les de gin tònic, per exemple, o una copa de les de vi tipus baló amb glaçons de gel, una rodanxa de taronja i una branqueta de romaní, que li donaran aroma i potenciaran el seu sabor i la vistositat del seus colors amb tonalitat taronja i brillants.

Amb aquest escumós Chandon ha reinventat l’Spritz a manera d’un deliciós aperitiu que a Menorca trobareu a Vinum, que n’és el seu distribuïdor i que de segur que us seduirà des del primer glop amb les seves bombolles, els seus aromes cítrics i que van de meravella per a gaudir-lo en bona companyia, rompre el gel a una festa i iniciar una millor conversa i velada entre amics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.