Publicat el llistat d’empreses que es beneficiaran dels ajuts a la modernització per a empreses comercials al detall de la Vicepresidència del Govern La Direcció General de Comerç ha rebut un total de 755 sol·licituds, la qual cosa duplica les rebudes el 2019 a l’inici de la legislatura

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat aquest dissabte la resolució per la qual es concedeixen i es deneguen  les subvencions destinades a fomentar la modernització de les empreses comercials detallistes i determinades empreses de serveis, així com la continuïtat dels establiments comercials i de determinats serveis considerats emblemàtics, amb especial atenció als establiments comercials i determinats serveis afectats per la crisi de la COVID-19.

Es tracta d’una partida d’ajuts de 2.200.000 euros, amb la qual el Govern vol facilitar la continuïtat de l’activitat comercial dels establiments comercials de proximitat i de determinats serveis i l’adaptació a criteris de competitivitat per pal·liar les greus conseqüències econòmiques que la crisi sanitària produïda per la COVID-19 va provocar en el sector del petit comerç en l’àmbit territorial de les Illes Balears.

Es pot consultar el llistat d’empreses que han estat acceptades per a l’obtenció de l’ajuda en el següent enllaç: https://intranet.caib.es/eboibfront/ca/2022/11620/664310/resolucio-del-conseller-de-transicio-energetica-se

En paraules del Vicepresident i Conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, «el fet d’haver aconseguit una xifra rècord quant a pressupost i sol·licitants ens parla de la importància i de la necessitat que tenen les empreses per seguir avançant en la seva modernització. El Govern està i estarà del costat d’aquelles empreses que volen seguir progressant en el seu negoci. Vull recordar que es tracta d’ajuts a inversions que fan els mateixos comerços, i que suposarà mobilitzar per dos o tres les quantitats invertides per la Vicepresidència; és a dir, a l’entorn de quatre a sis milions d’euros».

Un total de 335 comerços de les Illes es beneficiaran dels ajuts

Els receptors han estat 335 comerços de totes les Illes, amb establiment físic a peu de carrer, fonamentalment autònoms, microempreses o empreses familiars. La Direcció General de Comerç ha rebut un total de 755 sol·licituds, un 100 % més de les rebudes en la convocatòria de 2019, a l’inici de la legislatura, de les quals 660 s’han enviat dins del termini i en la forma escaient.

Les subvencions compreses en aquesta convocatòria estan incloses dins del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023 que recull, entre altres actuacions, la convocatòria d’ajuts per a la promoció del teixit comercial, plans de millora competitiva, plans de màrqueting i disseny, així com actuacions de millora de la competitivitat i/o foment del teixit comercial.

Les inversions objecte de les sol·licituds han d’estar executades i pagades en el període comprès entre el 16 de setembre de 2021 i el 15 de setembre de 2022. A més, cal assenyalar que el termini per justificar la realització de les activitats subvencionades i per sol·licitar el pagament de la subvenció finalitza el 15 de setembre de 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.