Actes 8 Març

Sánchez anuncia l’arribada de noves vacunes per protegir els més vulnerables de noves variants de covid-19 El president espanyol esperona Brussel·les a reformar el mercat energètic "d'una vegada per totes"

Gerard Artigas/Barcelona – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que al llarg de la propera setmana arribaran noves vacunes a l’Estat per fer front a les darreres variants de covid-19 i que permetran protegir “els col·lectius més vulnerables, com són els majors de 80 anys i aquelles persones que viuen en residències”. Ho ha anunciat durant un acte del PSOE a Sevilla en què ha fixat “finals de setembre o principis d’octubre” com la data d’aquestes noves vacunacions.

Acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Antonio Muñoz, i del líder del PSOE-A, Juan Espadas, Sánchez ha defensat la tasca del govern de coalició durant la pandèmia. “Encara rai que hi érem els socialistes per governar aquesta situació”, ha dit, i no “el govern que va utilitzar la crisi financera per retallar i obrir les portes a la privatització” de la sanitat i van promoure una “vergonyosa” amnistia fiscal.

Sánchez, a qui han acompanyat uns xiulets des de la distància de ciutadans crítics amb la seva gestió, també ha fet referència a la crisi energètica provocada per la invasió russa d’Ucraïna i ha reclamat a la Unió Europea “que d’una vegada per totes faci les reformes” que l’executiu espanyol demana “des de fa més de 12 mesos per defensar la classe mitjana i treballadora i el teixit productiu”. Mentre la guerra continuï, ha assegurat el dirigent socialista, l’executiu estatal “protegirà el teixit productiu, la indústria espanyola i la classe mitjana i treballadora”.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va proposar aquesta mateixa setmana una reforma del mercat energètic en línia amb les demandes de Sánchez per, entre altres, desvincular el preu del gas de la factura de l’electricitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.