Menorca Talaiòtica - Unesco

Setmanari El Iris del 23 d’agost de 1947

Foto: Gustau Liz©

El Setmanari El Iris del 23 d’agost de 1947 a la portada es parlava d’un important acte sindical celebrat a Ciutadella pel “Montepío de Previsión Social de los Trabajadores de las Indústrias de la Construcción y Obras Públicas”. Es felicitava al bisbe Bartomeu Pascual Marroig per la seva onomàstica. La Llibreria Al·lès recomanava la lectura del llibre de G. Lenotre, París revolucionari. La secció miscel·lània de la setmana ens parlava de la pesca d’un llobarro de 5 quilos de pes, pescat a canya per un afeccionat de nom Joanet.

L’snipe “Biniancolla” de Pelegrín Rita encapçalava el campionat de Menorca d’Snipes, seguit de “Cachaza” d’Amado Clar i “Doris” de Josep Alemany.

El 24 d’agost de 1947 es complien els 40 anys de l’arribada a Ciutadella del salesià i Fill Adoptiu de Ciutadella, Gustau Mas i Mañé.

Moria en accident militar a Cadis, el tinent auditor Gabriel Squella Martorell a l’edat de 28 anys. Era el primogènit dels marquesos de Menas Albas i fins llavonces hereu de la família Squella. Havia presidit les festes de Sant Joan al bienni 1944-1945.

Es celebrava la festa de Sant Joan de Missa, que commemora la degollació del Baptista.

Una turmenta seca va fer que un llamp caigués al lloc de Son Pomar, a la carretera de Ciutadella a Cala Morell. Va socarrar els cabells d’un fillet de curta edat i va matar a un ca del lloc, a més de desperfectes a les cases.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.