Setmanari El Iris del 6 de setembre de 1947

El Setmanari El Iris del 6 de setembre de 1947 a la portada es parlava de la festa d’aniversari del primer aniversari de la Consagració del l’esglèsia del Toro, el 12 de setembre amb motiu del Dolç nom de Maria. El patró Joan Mas havia capturat una llagosta de 3,5 quilos, que havia estat valorada en 45 duros. També es parlava de la captura d’un peix llop de 2 quilos de pes al port de Ciutadella i que moments després el mateix pescador de canya –del que no es diu el nom- en capturava un de 4 quilos. Es publicava la crònica “Paisaje” escrita pel literat Fernando Díaz-Plaja, que ens portava la seva visió de l’illa de Menorca.

A la pàgina 2 es publicava un llista de les donacions fetes pels ciutadellencs en pro dels damnificats de l’accident de Cadis, on va perdre la vida Gabriel Squella Martorell.

L’inspector de Farmàcia, Dr. Fernando Rubió, visitava als apotecaris de Ciutadella per tal de que als seus establiments estiguessin autoritzats per a la venda de penicil·lina.

S’iniciava el nou curs escolar a Ciutadella.

S’havia celebrat la festa litúrgica de Sant Joan Baptista a l’ermita de Sant Joan d’Artrutx amb gran assistència de famílies de la pagesia.

Segons l’apunt de la secció Pantalla Ciutadana, continuaven els dies tapats i amb pluges a Ciutadella, però que no eren de la intensitat de les caigudes a la resta de l’illa. A la Contramurada, una ràfega de vent va fer caure un dels pocs arbres que hi quedaven “com a mostra de temps enrere de a cura que es tenia de l’arbolat que guarnia nostres principals vies i passeigs”.

One Comment on “Setmanari El Iris del 6 de setembre de 1947”

  1. Benvolguts pesonal de El Iris, vuldrrie sapiguerr si si escau quant va fe quiebra la fabrica de savi cortes que es deie Pedro Cortes y Cia. jo era petit, pero no hi ha cap mitjan de comunicacio que en parli. En teniu algunia noticia???? Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca