La presidenta Francina Armengol visita l’arxiu fotogràfic de Casa Planas Amb tres milions d’imatges, és la col·lecció més gran d’Espanya especialitzada en turisme

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha visitat aquest dilluns l’associació Centre Cultural Casa Planas, seu de l’arxiu fotogràfic especialitzat en turisme del fotògraf Josep Planas. Suma més de tres milions de fotografies des del 1940 cap endavant.

A la visita, a la qual també ha assistit el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, Francina Armengol ha conegut el repertori d’imatges, negatius, postals, proves d’impressió, tira de contactes i positivacions que conformen l’arxiu. Està principalment centrat en l’evolució turística de les Illes Balears, fet que permet observar la història turística i urbanística de l’arxipèlag a través de la fotografia.

És aquest valor patrimonial, cultural, artístic i històric el que des del Govern es vol protegir, motiu pel qual el centre cultural Casa Planas és beneficiari d’una subvenció de gairebé 30.000 € per a la conservació de l’arxiu fotogràfic de Josep Planas.

Josep Planas va ser capdavanter en la producció industrial de postals, així com en la fotografia aèria. Les seves imatges van captar el boom turístic a les Illes Balears i es van publicar en nombrosos mitjans nacionals i internacionals, a més de contribuir a la difusió internacional de les illes a través de les postals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.