Vicky Bendito, gerent de l’Hotel Rural Morvedra Nou: La situació laboral està molt malament a l’illa. 

Marina Vargas – El que era una finca familiar situada en el camí de Macarelleta, es va convertir fa 24 anys en un dels primers hotels rurals de Menorca. Visitem les instal·lacions de l’Hotel Rural Morvedra Nou, acompanyats de la seva gerent, Victoria Bendito, qui ens mostra aquest establiment situat entre el mar i la terra, caracteritzat pels seus sopars temàtics amb vistes als estels durant les nits d’estiu.

 Quins van ser els seus inicis en el món de l’hoteleria?

Vaig començar a fer feina a la recepció d’un hotel. No tenia estudis ni cap títol en hoteleria, només un grau mitjà en Administració. Però he de dir que aquests 24 anys que fa que som gerent de Morvedra Nou, han suposat per jo un continu aprenentatge on he après moltíssimes coses, a més de tres idiomes, he estudiat també Màrqueting i he realitzat altres cursos formatius.

Morvedra Nou era una finca familiar. Com i per què decideixen convertir-la en un establiment hoteler?

En el 1997 arriba un moment en què la meva mare no sap ben bé que fer amb la finca, ja que nosaltres no hi vivíem aquí i a ma mare no li havia agradat mai el camp. Una de les opcions era vendre la casa. En aquell moment el meu germà, anava amb una al·lota mallorquina, pel que viatjava molt a Mallorca a visitar-la, en un moment en què va coincidir amb l’inici dels primers hotels rurals a Mallorca. Així, em va donar la idea de convertir la nostra finca familiar en un hotel rural. Vaig deixar la feina, vaig començar amb els tràmits i, afortunadament, en un any vaig poder obrir les portes als primers clients.

 Que té Morvedra que el fa diferent dels altres?

Crec que algunes de les peculiaritats d’aquest hotel són la tranquil·litat que et transmet, l’essència menorquina que hem volgut mantenir en tot moment i sobretot la seva ubicació, que consider molt privilegiada. Estem a 15 minuts en cotxe de Ciutadella i també de les platges més emblemàtiques del sud de Menorca: Cala en Turqueta, Macarella… També, tenim vistes a l’illa de Mallorca des de la terrassa. Personalment, crec molt en l’economia circular, en cuidar el medi ambient, en el reciclatge… Vam ser el primer hotel a rebre el certificat d’Allotjament de Reserva de Biosfera, i el 2019 vam obtenir també el certificat d’Allotjament Starlight gràcies a la nostra ubicació, que situa l’hotel en la zona més fosca del sud de Ciutadella amb menys contaminació lumínica.

Com s’ha presentat la temporada? És difícil trobar gent per a fer feina?

Vam obrir per Setmana Santa i de moment està anant molt bé. Les previsions són bones. Afortunadament, tenim tot el personal necessari, però si és veritat que la situació laboral està molt malament a l’illa. 

El restaurant de l’hotel es caracteritza per l’oferta d’una gastronomia local amb una gran gamma de productes Km0. Com ens defineix aquesta cuina i quines són les seves especialitats?

Tenim un menú molt variat que canvia cada any depenent de les possibilitats que ens ofereix Menorca, ja que intentem incloure molt el producte local en els nostres plats. Però no definiria la nostra cuina com menorquina, encara que fem diferents plats típics de l’illa com les raoles, la caldereta, la llagosta… Entre les nostres especialitats trobem l’arròs amb confit d’ànec, la caldereta de llagosta i també les raoles, un plat molt senzill, però que agrada molt als clients.

Morvedra destaca per les seves activitats que complementen l’astronomia amb sopars temàtics, oberts tant a clients com a residents.

 En què consisteixen aquestes activitats?

Foto: Ramon Silvela Capó ©

Aquestes activitats tenen lloc tots els divendres dels mesos d’estiu, tot depenent del temps. En primer lloc, es fa un sopar a la terrassa dirigit a un públic adult, a parelles, amics… creant un entorn romàntic. A les 23 hores anem a les eres, on muntem un chill-out amb coixins i estoretes on es col·loquen els assistents estirats. Durant una hora, mirant el cel, la nostra monitora narra sobre les constel·lacions que van apareixent, conta la seva història mentre de vegades apareixen les pluges d’estels… és un esdeveniment únic que val la pena viure. A més a més, enguany també tornarem a tenir la dansa de l’artista Gêliah Dasânima durant els dies de lluna plena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.