La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura atorga 1,3 milions d’euros a centres d’investigació de les Illes Balears 14 investigadors es beneficiaran d’aquestes ajudes

 

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura ha concedit subvencions a centres d’investigació i desenvolupament tecnològic de les Illes Balears per un valor d’1.344.490 €.

«El Govern fa una aposta clara per impulsar la comunitat científica com a model de diversificació econòmica basada en el coneixement», ha explicat el conseller, Miquel Company.

L’objectiu és la contractació de 14 persones investigadores en formació per poder fer una tesi doctoral en centres o unitats d’investigació i empreses ubicades a la comunitat. Les persones seleccionades han hagut de presentar un projecte d’investigació científica i tècnica de titulats superiors universitaris amb diferents temàtiques, entre les quals es troben les següents: accions pel canvi climàtic relacionades amb l’oceanografia, la botànica i la química inorgànica; l’economia circular i l’activitat agrària i pesquera centrades en els animals salvatges o l’horticultura; el canvi demogràfic i la salut en el sector de la bioquímica i biologia molecular; les ciències de l’atmosfera, o la teoria, l’anàlisi i la crítica literàries. Les matèries d’aquests 14 projectes d’investigació es recullen en el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació (Pla CTI).

Les ajudes a les persones beneficiàries presenten dues modalitats: la primera és per a la formació de personal investigador i la segona està destinada a la formació de personal investigador empresarial. D’aquesta manera, es concedeixen 12 ajudes per a la formació del personal investigador (modalitat A) i 2 ajudes per a la formació del personal investigador empresarial (modalitat B). Entre els investigadors, es constata que un 71,4 % són dones i un 28,6 % són homes.

Les entitats beneficiàries de la modalitat A són la Universitat de les Illes Balears (UIB), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IDISBA). D’altra banda, en la modalitat B l’entitat beneficiària és l’empresa Sanifit Therapeutics, SA.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.