15 joves d’Alaior participen en el programa dels Serveis Socials Municipals ‘Estiu Actiu’ 2022

15 joves d’entre 14 i 18 anys han participat durant els mesos de juliol i agost a la vuitena edició del programa de l’Àrea Social de l’Ajuntament d’Alaior, ‘Estiu Actiu’.

Maria Antònia Pons, regidora de l’Àrea Social, explica que «es tracta d’un programa que ajuda a reconduir a molts adolescents en risc d’exclusió social. Gràcies als bons resultats de l’any passat aquest any hem tingut més participació, i també ha anat molt bé».

El programa té l’objectiu d’introduir als joves al món laboral a partir de què desenvolupin una activitat de servei-aprenentatge d’acord amb els seus interessos, d’estructurar el seu dia i dia i que els participants adquireixin i treballin actituds de responsabilitat, capacitat de fer feina amb equip, de superació personal, gestió emocional, esforç i compromís.

Així mateix, cada divendres han pogut gaudir d’una excursió o participar en una activitat grupal d’oci, com escalada, karate, automodelisme, platja, ruta a cavall, parc aquàtic o busseig.

Els joves participants, socialment vulnerables i amb indicadors de risc social, ja estan vinculats al programa de l’Equip Municipal d’Intervenció Familiar i compten amb un programa educatiu individual. En aquest sentit, des dels Serveis Socials Municipals es fa una important tasca d’acompanyament durant i després de la finalització del programa.

L’Ajuntament també vol agrair a les 19 empreses que han col·laborat desinteressadament amb el programa: Ca na Divina, escola d’estiu Es Pouet, Cooperativa San Crispín, Biblioteca d’Alaior, Peluquería canina Ana Isabel, Centre estètica Turquesa, A Roda, Creu Roja d’Alaior, Zenit Estudi de Fotografia, Lloc de Menorca, Pau Gym, Peluquería Esperança, Carlín, Cooperativa del camp, J. Mercadal, MenorcaAventura, Ca na Maru, ja que sense elles no hagués estat possible aquesta iniciativa, així com a l’equip de tècnics de l’àrea que fan el seguiment d’aquest programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.