Actes 8 Març

Pujol admet que li “preocupa” el seu llegat: “He fet coses molt ben fetes, però altres no em deixen satisfet” L'expresident creu que Catalunya passa per una "crisi política" però remarca la seva "capacitat creativa"

Barcelona – L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha admès que li preocupa el seu “llegat”. “És clar que em preocupa. He fet coses ben fetes, i fins i tot algunes coses molt ben fetes, però n’hi ha d’altres que no em deixen satisfet”, ha dit en una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio. L’expresident s’ha referit a la situació política catalana i ha assegurat que Catalunya, i també l’Estat, passen per “un moment de crisi política seriosa”. De totes maneres, ha posat en valor que Catalunya segueixi tenint “certa capacitat creativa”. “No som un país que haguem de plorar a la cantonada, seguim sent un país que és capaç en diversos àmbits de ser creador, i de llençar idees que tenen bona traducció fins i tot fora de casa nostra”, ha valorat.

En la mateixa línia, ha assegurat que cal estar “orgullosos” del país que és Catalunya avui en dia i n’ha lloat la capacitat de “resistència”. “Resistim bé, amb una resistència de no només tancar-se a casa i amagar-se”, ha reblat.

A l’entrevista, on Pujol ha rebutjat parlar de temes personals o de la causa judicial per corrupció que afecta la seva família, l’expresident sí que ha remarcat que tenir fills ha estat “un acte de fe” en Catalunya. “He sigut un home que ha tingut la idea que era bo tenir fills; ha estat un acte d’optimisme meu i de la meva dona, de fe en el propi país, de fe amb Catalunya”, ha exposat. En aquesta línia, ha explicat que ha viscut “en un món d’il·lusió”, tant per la seva família com pel país.

Pujol, que ha estat entrevistat per parlar de la mort de la reina Elisabet II, n’ha lloat el llegat i ha remarcat que va assumir el tron en un moment històric de “certa decadència” que “no era fàcil”. L’expresident no creu que amb la mort de la fins ara reina “trontolli” la monarquia britànica, però sí que considera que anirà jugant “un paper més simbòlic”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.