Actes 8 Març

Albergínies de pobre

Albergínies de pobre. Foto: Bep Al·lès©

Bep Al·lès/Ciutadella – Aquest és un plat de cuina senzilla i d’aprofitament que podem fer a casa i que no ens durà massa feina i el resultat és deliciós.

Les albergínies de  pobre és una de les maneres més antigues d’elaborar aquest vegetal a la nostra illa i que es fa amb pocs ingredients, potser d’aquí ve el nom, i que ha quedat relegat a un segon terme, fins i tot a punt de desaparèixer per mor de la merescuda fama que tenen les albergínies plenes a la menorquina, que com aquestes són un plat vegetarià i  a la vegada vegà.

RECEPTA

Albergínies de pobre. Foto: Bep Al·lès©

Ingredients: 4 albergínies morades o retxades grosses, 4 grans d’all, pa ratllat, pebre bord, all i juliverd picats, oli d’oliva i sal. Opcionalment hi podem posar tomàtigues tallades a rodelles o bocinets de pebre verd i vermell.

Elaboració: Tallarem les albergínies a tires o a rodelles, com us agradin més, les salam i les posam a suar uns 20 minuts dins un col·lador. Passat aquest temps les passarem d’aigua i les eixugarem.

Mentres les albergínies ploren, aprofitarem per a pelar i tallar el més petit que poguem els alls, i també les tomàtigues en rodelles fines o bé els pebres i reservam.

Albergínies de pobre. Foto: Bep Al·lès©

Damunt una palangana apta per enfornar hi posam un paper de barba (paper vegetal d’enfornar) i al damunt les albergínies, les salam un poc, les espolsam d’una mescla/picada que haurem fet amb el pa ratllat, all i julivert picats i pebre bord. Seguidament les regam amb un rajolí d’oli d’oliva i, després al damunt hi posam les tomàtigues a rodelles -en el nostre cas- i tornam a espolsar de la mescla de pa ratllat, regam d’oli i escampam per damunt els alls tallats petits.

Tindrem el forn pre calentat a 180 graus dalt i baix.

Ho enfornarem 30 minuts a 180 graus tot vigilant la cocció cada 15 minuts per si fa falta més o menys foc, ja que cada foc cou diferent.

Albergínies de pobre. Foto: Bep Al·lès©

Servim a taula i són bones tant calentes, tebes com fredes, com també ens les podem menjar dins un cóc o engronades entre dues llesques de pa de pagès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.