Actes 8 Març

Brussel·les avisa que la manca d’acord sobre l’impost mínim de societats afecta la “credibilitat” de la UE Dombrovskis insta els 27 a la "prudència" fiscal però tot mantenint el suport a llars i empreses en "temps difícils"

 

ACN Brussel·les – El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, ha avisat aquest dissabte que la manca d’acord entre els 27 per implementar l’impost mínim de societats del 15%, acordat en el marc de l’OCDE, afecta la “credibilitat” de la Unió Europea en els acords internacionals. Després de la trobada dels ministres de Finances europeus, Dombrovskis ha advertit també que l’impost mínim a les empreses és una qüestió de “justícia en uns moments difícils”. Sobre la política fiscal per a l’any que ve, el vicepresident econòmic de l’executiu comunitari ha instat els estats a aplicar la “prudència”, però tot mantenint el suport “dirigit i temporal” a llars i empreses en un moment econòmic “difícil”.

“Hem de tenir normes comunes que donin a les empreses certesa en un ambient estable”, ha dit Dombrovskis, just un dia després que Espanya, Alemanya, Itàlia, França i els Països Baixos signessin un document en què advertien que tirarien endavant amb la implementació de l’impost mínim de societats en cas que no hi hagi unanimitat a la Unió Europea. Trobar un acord, ha dit el representant de la Comissió Europea, és una de les “prioritats principals”.

D’altra banda, ha admès que les “pressions econòmiques” estan frenant el creixement econòmic i el “marge de maniobra” per fer-hi front. “És important que, en un moment difícil, apliquem les políques correctes i d’una manera coordinada”, ha dit.

Sobre el debat de la reforma de les regles de dèficit i deute, el vicepresident econòmic de la Comissió Europea ha remarcat que el “principal objectiu” ha de ser la “sostenibilitat del deute”. Les noves normes, ha insistit, han de ser “realistes”, menys “complexes”, “graduals” i que permetin una “reducció sostinguda del deute” sense tallar la inversió necessària per a les transicions verda i digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.