Camina 2021 Sauvignon Blanc

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc sorprenent com és aquest Sauvignon Blanc de la DO La Mancha, que elabora la Societat Cooperativa Cristo de la Vega amb el nom de Camina 2021 Sauvignon Blanc. Un monovarietal 100% Sauvignon Blanc que expressa la seva fruita i les notes característiques d’aquest raïm blanc noble francès.

Nota de tast

Aspecte: Color groc palla brillant amb reflexes verdosos. Net en copa.

Nas: Aromes d’herba amb notes d’aranja, mel i mango madur.

Boca:  Fresc i amb bona acidesa. Bo de beure, afruitat al paladar i amb final notable.

Maridatge

Moll de roca al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per acompanyar plats de marisc, peix fresc, formatges cremosos, arrossos mariners i pastes. També sushi, cuina nikei i cuina mexicana.

Escamarlans a la planxa. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb el marisc de closca: “zamburinyes” i vieires a la graella o bé farcides de peix amb beixamel. Txangurro donostiarra, bou de mar bullit i acompanyat d’una salsa tàrtara, llagosta al forn gratinada amb allioli, escamarlans a la graella o unes escopinyes gravades al forn.

Pop a la gallega. El Faro de Cala Torret, Foto: Bep Al·lès©

També marisc sense closca com unes ortigues de mar fregides, unes croquetes de peix i gamba vermella, gambes a l’allet, pop a la gallega o a la graella. Tàrtar de gambes o de vieires, pop amb cebes.

Ratjada al forn a la menorquina. Foto: Bep Al·lès©

Plats de peix al forn, a la graella o a la sal. Llobarros, orades, anfós, déntol, pagre, molls de roca… També sargs, morrudes o cànteres i ratjada a la menorquina. Salmó al cava, o un gazpachuelo de lluç amb gamba vermella de Ciutadella.

Assortiment de sushi del Dao Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Li van els plats de cuina oriental, nikei i mexicana. Sushi i sashimi, tiradito de corvina, ceviche, tacos de peix o uns nachos amb guacamole.

Fideuada de marisc. Foto: Bep Al·lès©

Paelles i fideuades on els protagonistes siguin els arrossos o els fideus amb marisc i peix, a més dels mars i muntanya com gambes amb pollastre o l’arròs dins el tià de terra de conill i llagosta.

Rotges a la brasa. Foto: Bep Al·lès©

Peix de Menorca al caliu. Anfós, llobarro salvatge, molls, déntol, pagre, pagell, tot fet damunt unes brases de carbó d’alzina o d’ullastre.

Coca de fulls amb olives, tomàtiga i anxoves des Forn de Can Bep. Foto: Bep Al·lès©

També ens anirà bé per a una bereneta a base de coques salades, pastes de fulls, panets de viena amb companatge… com aquesta coca amb olives i anxova des Forn de Can Bep.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.