Menorca Talaiòtica - Unesco

El tennista Carlos Alcaraz fa història Guanya el seu primer Grand Slam i es converteix en el número 1 més jove del tennis

 

Carlos Alcaraz fa història per partida doble: amb 19 anys el tennista murcià guanyà ahir l’US Open, el seu primer Grand Slam i es convertí en el número 1 mundial més jove del tennis.

Al primer set de la final de l’US Open, Alcaraz s’imposà per 6-4 en 49 minuts de joc. El murcià demostrà un tennis molt sòlid a l’inici del matx. Ruud igualà el partit al segon set després d’imposar-se per 6-2. Alcaraz  aconseguí el tercer set al tie break, on Ruud no aguantà la pressió i cedí per 7-1 en la mort sobtada.

Al quart set, el murcià aconseguí imposar el seu joc i ha guanyat per 6-3 entrant a la història del tennis en guanyar el seu primer Grand Slam amb 19 anys i convertir-se en el número 1 del tennis mundial més jove de la història .

Carlos Alcaraz va deixar clar que el seu triomf a l’Open dels EUA, el seu primer ‘Grand Slam’, i l’ascens al número u del món eres coses amb què ha «somiat des de petit» i que atesa la seva joventut era una cosa « realment especial». «Això és una cosa que he somiat des que era un fillet, ser el número u del món i campió d’un ‘Grand Slam’. He treballat molt dur i ara és difícil parlar-ne, hi ha moltes emocions. Només tenc 19 anys i és una cosa realment especial per a mi», va assenyalar Alcaraz abans de rebre el trofeu de guanyador de mans de John McEnroe.

Carlos Alcaraz ha superat la marca de precocitat de l’australià Lleyton Hewitt, que va arribar al cim el 2001 amb 20 anys i nou mesos, en una sorprenent temporada en què ha guanyat més títols (5) i partits (51) que cap rival.

Casper Ruud va tenir càlides paraules per a Carlos Alcaraz, el seu botxí aquest diumenge a la final de l’US Open, i va considerar merescut l’ascens de l’adolescent espanyol al cim del tennis mundial. Ruud, que ocuparà el segon lloc del rànquing ATP després de la derrota, va descriure el rival com un «os dur de rosegar».

El noruec de 23 anys va dir: «En aquest moment és el millor jugador del món» i «mereix aquest lloc», va afegir. «És un d’aquells talents rars que sorgeixen de tant en tant a l’esport», va advertir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.