Sánchez demana al PSOE que faci “un esforç de pedagogia” per contraposar l’acció del seu govern a les receptes del PP El president espanyol acusa el PP de pretendre utilitzar la justícia per derogar els avenços socials

 

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dilluns als grups parlamentaris socialistes del Congrés i el Senat que facin “un esforç de pedagogia” per donar a conèixer l’acció del seu govern per defensar els ciutadans dels efectes de la crisi i contraposar-les a les receptes que el PP va imposar fa una dècada. El president espanyol també ha acusat el PP de pretendre utilitzar la Justícia, encara que sigui de forma “antidemocràtica” i mitjançant el bloqueig de la renovació de les institucions, per derogar els “avenços socials” que el seu govern ha activat en els últims anys. “Proven de bloquejar a la Justícia els avenços que aprova el Congrés”, ha dit.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions al discurs d’inici del curs polític. Ha apuntat que un cop vist “el resultat” del debat sobre energia que va celebrar la setmana passada al Senat –on va acusar el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, d’actuar amb “ignorància o mala fe”- “hi haurà més debats” a la cambra alta entre ell mateix i el líder de l’oposició.

El president espanyol ha recordat que el seu executiu ha estat capaç d’aprovar ja dos pressupostos generals de l’Estat consecutius, i ara preveu aprovar-ne uns altres en aquest tercer any de mandat. “Ja hem liderat la majoria social democràtica per donar estabilitat política” a l’Estat, ha dit, “amb dos pressupostos aprovats en temps i forma, i anem als tercers”.

També ha acusat el PP de no voler reconèixer que les actuacions del govern espanyol sobre energia han anat en bona direcció, quan “tot Europa reconeix l’exigència d’intervenir un mercat que està trencat, com vam dir fa un any, i molts països europeus volen aplicar el nostre mecanisme al gas”.

En aquest marc, ha recordat que aquest dilluns s’ha superat la xifra d’1 milió d’abonaments gratuïts a Rodalies en només 11 dies, una de les mesures que el seu executiu va incloure en el pla d’actuacions per pal·liar els efectes de l’increment de la factura elèctrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.