Acaba la quarta edició del programa Un Estiu per Créixer Durant els primers dies de setembre s’han celebrat els actes de cloenda amb els més de 280 joves que han participant durant el mes de juliol o d’agost en el programa insular d’oci educatiu Un Estiu per Créixer

 

El programa, organitzat pel Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, es basa en la metodologia de l’aprenentatge servei i pretén oferir una oportunitat a joves d’entre 14 i 17 anys de poder participar en una entitat o empresa del seu municipi amb l’objectiu de millorar i contribuir a la millora del seu poble.

Un Estiu per Créixer neix inspirat en el programa de l’Ajuntament de Sant Lluís “Compta amb jo”, i des de l’any 2019 es desenvolupa a la resta de municipis de l’illa.

La quarta edició del programa ha introduït una novetat pel que fa a la participació dels joves, ja que havien de pensar i aplicar una proposta de millora que donés resposta a una necessitat o mancança detectada en l’entitat on prestaven el servei. D’aquesta manera, els més de 280 participants han pogut aportar noves idees i petites accions que han contribuït a millorar el seu municipi.

Per exemple: joves que han organitzat activitats i tallers per a infants, joves que han fet companyia a la gent gran de centres de dia o residències geriàtriques, joves que han col·laborat amb protectores d’animals…

A més, tots ells, amb el seu dia a dia, han après i reforçat habilitats i competències personals i socials, tal com es desprèn de les valoracions finals. La responsabilitat, l’autonomia i la feina en equip són només algunes de les competències que més valoren, tant els seus mentors a les entitats com les seves famílies o els mateixos joves.

Més del 64 % de participants ho ha fet durant el mes de juliol i el 35 % durant el mes d’agost. Cal destacar que s’han reduït considerablement les baixes produïdes gràcies a la tasca de tutorització dels coordinadors locals i també del major coneixement sobre el programa que tenen les famílies i els joves.

Per tipologia de servei prestat, els més sol·licitats són els d’activitats educatives (29,7 %), el d’activitats esportives (15,8 %), els serveis relacionats amb medi ambient i animals (13,6 %) i els serveis de caire social (10,8 %). El 30,1 % ha triat altres tipus de serveis del seu interès.

Durant els actes de cloenda, els participants que han finalitzat el programa han rebut un justificant d’aprofitament, com a mostra de la seva dedicació a millorar el seu poble, i també com a resguard de tots els aprenentatges adquirits durant l’estiu.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca